hacklink
18. sep
 
Hamar trenger «Livsglede for eldre»
Kaster ballen til dem som vil bli med.

Publisert: 23.sep.2015 04:00
Oppdatert: 23.sep.2015 08:34

I valgprogrammet til Hamar Pensjonistparti har vi et punkt med overskriften «Livsglede for eldre.» Livsgledearbeidet ble startet av to sykepleiere allerede for ti år siden, og tiltaket er etablert i mange fylker og kommuner rundt om i hele landet. Det handler om å gi pleietrengende eldre påfyll av glede i hverdagen. Noe så kjærkomment og nødvendig.

I Hamar kommune er vi velsignet med verdens beste venneforeninger ved alle sykehjemmene våre. Det er ikke måte på all oppfinnsomhet, arbeid og flott innsats som gjøres for å glede beboerne. Kjempestor takk til dere alle. Mange av dere jobber jo på fulltid for å spre glede.

Men det er alltid noen som ikke greier å delta på alt det festlige som arrangeres. Disse trenger også påfyll av glede. Og det er ikke lite hverdagsglede de små og store «gule englene» har gitt pleietrengende eldre rundt om i Norge siden livsglede-idèen så dagens lys.

Pensjonistpartiet kaster ballen til skoleklasser i alle aldre, barnehager eller andre som har lyst og vilje til å bli med i et slikt livsgledeprosjekt. Dersom alle skoler og barnehager i Hamar kunne stille opp med en klasse eller gruppe i hver krets, vil det kunne spres masse glede til pleietrengende eldre i hele kommunen. Livsgledearbeid kan også gi barn og unge god forståelse for eldre, samtidig som de tidlig i livet selv vil få oppleve den store gleden som frivillig innsats og arbeid gir. Hamar trenger «Livsglede for eldre».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke