Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Hamar Venstre er her for ungdommen

0
Publisert: 12.des.2015 04:00
Oppdatert: 12.des.2015 07:29

På HAs debattsider, onsdag 9. desember er Hilde Mari Bjørke bekymret for situasjonen rundt ungdomsklubber og ungdomskontakter i Stange og Hamar. Jeg er glad for at hun tar opp dette.

Stange-delen av dette svarer Stange Venstre for selv, men jeg har lyst til å svare på et par av spørsmålene og kommentarene hun kommer med til Hamar Venstre.

Tidlig i innlegget skriver hun at «politikerne» ikke ofret ungdommene en tanke da det gjaldt nedleggelse av ungdomsklubben på Sea Side og ungdomskontakten. Da må jeg nesten få svare at Hamar Venstre ikke bare kritiserte nedleggelse av klubben og ungdomskontakten, men kjempet for å beholde den, og siden få den tilbake. Dette har som hun helt korrekt har fått med seg, vært en kampsak for Hamar Venstre hele veien, og er det i høy grad ennå.

Så spør hun: «hvor er venstrepolitikerne nå?» Da kan jeg glede henne med å svare for Hamar Venstres del: «Midt oppe i kampen for å gjeninnføre ungdomskontakten og en livssynsnøytral ungdomsklubb.» Senest i forrige uke varslet ordfører og jeg i formannskapet (se HA torsdag 3. desember) at posisjonen i Hamar jobber med dette. Torsdag 10. desember var jeg i møte med helse og levekår- og kulturavdelingen på Hamar for å samtale om mulighetene for gjeninnføringen av ungdomskontakten og en livssynsnøytral ungdomsklubb, og om hvordan man kan nærme seg dette. Saken kommer i nær framtid også opp politisk. Her har vi nå støtte fra samarbeidspartiene våre i kommunestyret og formannskapet. Jeg har tro på at vi også kan komme til en enighet med opposisjonen om utredning av dette viktige tilbudet for ungdommer.

Hun lurer også på om politikere forstår viktigheten av voksenpersoner som kan gi trygghet for ungdommene. Mange av oss i Hamar Venstre har jobbet og jobber med barn og unge, og mange er foreldre. Selv har jeg 20 års erfaring som både klubbarbeider og som adjunkt og lektor i ungdomsskolen og på videregående skole. Vi kan alle skrive under på hva hun sier om viktigheten av trygghet og stødige voksenpersoner.

Derfor fortsetter vi i Hamar Venstre arbeidet for å gjeninnføre ungdomskontakten og en livssynsnøytral ungdomsklubb.

leder Hamar Venstre, kommunestyrerepresentant

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke