Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Jernbane: Leder i Hamar Venstre, Stig Vaagan, konstaterer at partiet står støtt i jernbanesaken i Hamar.
FOTO: ELI J. Haugen
 
Hamar Venstre står støtt
I et oppslag i HA tirsdag 24. mars konfronteres Hamar Høyre med vingling i jernbanetrasésaken. Det tar ikke vi i Hamar Venstre stilling til.

Publisert: 27.mar.2015 04:00
Oppdatert: 27.mar.2015 08:32

Vi konstaterer likevel at det har skjedd retningsforandringer, for eksempel når det gjelder H2 og retorikken mot H1.

Det er ikke mange måneder siden Knut Fangberget og Thomas Langeland Jørgensen gikk ut i HA og gravla H2. Vi i Venstre velger å tolke snuoperasjonen positivt. Det skal være rom for å forandre mening når nye argumenter kommer på banen. Vi håper Høyres innstilling vedvarer.

Hamar Venstre har gjennom to valg arbeidet for en jernbanefri strandsone. Vi er «stayerne» i kampen for bedre alternativer enn H1. Hamar Venstre går inn for en utredning av optimaliserte versjoner av H2, H5 og H6, og sier tydelig fra at vi ikke ønsker å utrede det dårligste alternativet for Hamar, H1 – alternativet som stenger Hamar ute fra Mjøsa.

BBL drives av indre uenighet i jernbanespørsmålet, men har i alle fall uttalt hvilke alternativer de ønsker å utrede. Arbeiderpartiet mener foreløpig ingen ting utad, selv om det virker som stemningen i partiet heller mot H1 og utbygging av strandsonen. Problemet er at vi ikke får vite noe.

Arbeiderpartiet har ikke sett noe behov for å uttrykke hva som gjør en utbygging av strandsonen til et alternativ det er verdt å gå videre med. Mangelen på argumenter for H1 tyder kanskje på at disse ikke er i flertall sammenlignet med andre alternativer, og at vi tar feil om stemningen i Arbeiderpartiet? La oss håpe det.

Hamar Venstre har ved flere anledninger pekt på de positive effektene av H2, H5 og H6. Det kommer vi til å fortsette med.

For dere velgere som sier helt klart nei til H1 er Venstre det tydeligste partiet. Et nei til H1, og et ja til et bedre alternativ er avhengig av at Hamar Venstre blir så store som mulig ved høstens valg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke