23. okt
 
Hamar Venstre vil ungdommen vel

0
Publisert: 20.jun.2015 04:00
Oppdatert: 22.jun.2015 07:26

Hamar Venstre mener det var en stor feiltakelse å legge ned ungdomskontakten. Dette skjedde nesten samtidig med at ungdomsklubben i sentrum ble lagt ned. Siden har vi ved hver korsvei forsøkt å få både en livssynsnøytral ungdomsklubb i sentrum og ungdomskontakten gjenopprettet. De andre partiene har dessverre stemt oss ned.

Da ungdomskontakten og ungdomsklubben på Sea Side ble lagt ned, etterlot de seg et stort tomrom for uorganisert ungdom.Undertegnede har selv jobbet med ungdom i over tyve år; først som klubbarbeider i ungdomsklubb, og senere som adjunkt og lektor i ungdomsskolen og videregående skole. Min erfaring er at mange unge snakker fint med mor og far, men at en del trenger andre voksenpersoner å betro seg til. Det er en del ting i oppveksten det er lettere å snakke om med noen som ikke er av de aller nærmeste.

Da ungdomsklubben og ungdomskontakten ble lagt ned, ble enkelte arbeidsoppgaver omstrukturert og overført til andre stillinger i kommunen. På flere områder har dette sikkert gått fint, da Hamar kommune har mange dyktige medarbeidere som gjør en god jobb for ungdommer som faller utenfor.

Likevel kan ikke en timebestilling på rådhuset på dagtid hjelpe større mengder ungdommer hver kveld. I ungdomsklubbene og hos ungdomskontaktene kan ungdommer finne en samtalepartner om store og små ting. En å snakke med når noe er tungt. En å fortelle noe hyggelig til når mor og far er opptatt med andre ting. En som forteller dem hva som kanskje ikke er så lurt å gjøre for en fjortenåring. En voksen som kan ta tak før ting går galt. En som ser dem. Jeg husker godt fra min tid som klubbarbeider og i ungdomsskolen at noen ungdommer som ønsker en trygg voksen å snakke med bruker ukevis, ja kanskje månedsvis på å stole nok på noen til å åpne seg. Da er det godt å kjenne en voksen «på klubben» godt.

Ungdomsklubber er særdeles viktige for forebygging av problemer for enkeltmennesker og miljøer. På klubbene og i ungdomskontakten jobber det voksne som også kan formidle hjelp videre til hjelpeapparatet for dem som trenger det.

Mest av alt må vi likevel huske på at ungdomsklubbene er flotte arenaer hvor ungdom kan møtes uten press og ha det hyggelig sammen i trygge rammer med kvalifiserte voksenpersoner til stede.

Når vi skal i gang med å spare inn penger i høst er det viktig at vi ikke lar barn og unge bli salderingsposten, bare fordi de ikke så lett kan ta til motmæle. Jeg er glad for å tilhøre et parti som også når det ikke er valgår arbeider for en livssynsnøytral ungdomsklubb i Hamar sentrum, og for å få igjen ungdomskontakten.

Hamar Venstre er på lag med ungdommen!

leder Hamar Venstre

2. kandidat til kommunestyrevalget

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke