17. sep
 
Hamarregionen Norges Silicon Valley?
Hva skal til for at Hamarregionen blir Norges Silicon Valley?

Publisert: 22.mai.2017 21:59
Oppdatert: 22.mai.2017 23:07

Høgskolen i Innlandet mottar to millioner kroner i støtte til et nytt studie innen virtuell virkelighet. Bevilgningen til Høgskolen er et bevis på at kompetansen som utvikles er i tråd med fremtiden, EoN Realitys etablering er et annet. Vi har mange brikker for å lykkes med innovasjon, men også et forbedringspotensial når det kommer til plasseringene – for å skape et fungerende økosystem.

Med Hamar Game Collective (HGC) finnes det det et sted for dem med forretningsidéer innenfor spillutvikling. Vi har Hamarregionen Utvikling som med sitt nettverk knytter næringslivet sammen. Hedmark Kunnskapspark hjelper gründere gjennom sitt inkubatorprogram. Det er mye bra som skjer, men det er fortsatt mye som kan gjøres for å legge til rette for nyskapning:

1: Et gründerkollektiv for gode forretningsidéer

Vi trenger et miljø for de skapende. Vi må samle hodene under samme tak, slik at menneskene som har lyst til å forandre verden, ikke står alene. Dette øker sjansen for at kompetanse havner på rett plass, og at flere forretningsidéer lykkes. I dag har vi HGC, som er fantastisk, men vi trenger et sted for flere typer forretningsidéer.

2: Investormiljø

For at innlandet skal kunne danne et økosystem, hvor nye idéer skal realiseres og spres nasjonalt og internasjonalt, trengs penger. Det kan for eksempel gjøres gjennom et gründerkollektiv med et etablert nettverk av investorer på/fra alle nivåer; engelinvestorer, forskjellige såkornspenger og risikokapitalister.

3: Tettere relasjoner mellom studenter og næringsliv

Akademia må forstå næringslivet, og næringslivet må forstå akademia. På den måten kan man best sørge for at kunnskapen som skapes er i tråd med fremtiden og behovene. I tillegg vil det være enklere for studenter å knytte relasjoner som vil bli nyttige i studier og fremtidig arbeidsliv.

4: Mer entreprenørskap i utdanning

Ved å legge til rette for mer entreprenørskap i utdanning, hvor studenter får forme idéer og gjøre dem kommersielle, vil flere forstå hva som kreves av innovasjonsprosesser i et selskap – nytt som gammelt.

En region som skaper bedrifter trekker til seg kompetanse, flere innbyggere og tilstedeværelsen fra flere næringslivsaktører. En region som skaper verdier, vokser. Fremtiden har aldri vært lysere for regionen vår med tanke på innovasjon og forretningsutvikling. Om vi får frem det beste i hverandre, er sjansen større for at Norges neste næring kommer fra regionen vår, eller «Tech Lake».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke