Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Kolonihagen: Skjerp dere, det fortjener stedet, skriver Leif Bråten.FOTO: GEIR VESTAD
 
Hamars beste restaurant?
Utelivet: Kolonihagen er i HA blitt betegnet som byens beste restaurant. Leif Bråten mener stedet har mye å gå på.

0
Publisert: 09.mai.2015 09:02
Oppdatert: 11.mai.2015 06:57

MENINGER

Selve restauranten er innbydende og intim, med flott beliggenhet ved Stortorget og Kulturhuset. Interiøret med «historie i veggene» gjør at man straks føler seg tilrette og den åpne kjøkkenløsningen synes vi også er vellykket.

Vårt første «drop-in» lunch-forsøk var helt mislykket, da vi straks blir møtt med «har dere bestilt», som vi ærlig talt ikke en gang hadde tenkt på. Hvor praktiseres dette ellers til lunch? Meg bekjent verken på velkjente Theaterkafeen eller Grand Cafe i Oslo, men altså i Hamar. Som tilstedeværende gjester har vi observert at mange har blitt tilsvarende avvist, selv om mange bord har forblitt ledige i en time eller mer. Si meg driver dere ikke butikk? Tomme bord og stoler gir ingen omsetning eller penger i kassa.

Et vennepar har fortalt at de hadde bestilt bord til middag med gjester via nettet, mange dager på forhånd. De ble da oppfordret til å bestille maten allerede «der og da» på nettet, som jeg synes er nesten uhøflig og lite kundevennlig. Skal en da mange dager før middagen ringe til sine gjester å spørre om hva de ønsker å spise - ut fra en meny på internet? Litt av sjarmen når man en sjelden gang går på restaurant, er jo nettopp i fred og ro å studere menyen på stedet, lytte til anbefalinger fra servitøren og til slutt gjøre sine individuelle valg. Da nyter man stedets atmosfære og kan med forventning glede seg til de forestående smaksopplevelser.

En annen bekjent hadde opplevd at stedet hadde gått tom for menyer, og de kunne heller ikke få drikkevann til maten da de ikke hadde flere karafler igjen. Flaut og lite fantasifullt. Det er da godt vann i springen.

Men tilbake til egne erfaringer: Menyen er overraskende tynn med relativt få valg, også av middagsretter. Ved første besøk til lunch valgte vi en pai, som var kjempegod og delikat dandert. Det samme rapporterte vår gjest, som hadde bestilt en vegetarpizza. Vårt nylige middagsbesøk med en utenlandsk gjest var en mer blandet opplevelse. Vi ble anbefalt dagens fiskerett, som undertegnede valgte, mens de to andre bestilte indrefilet av svin med div. tilbehør.

Dommen var: Fiskeretten ble servert på en ubestemmelig «seng» av en bygglignende blanding, som visuelt var lite innbydende og smakte nærmest ingenting. Byggblandingen skulle visstnok erstatte poteter eller ris, men var etter min oppfatning ganske smakløs og mindre god. Kjøttretten var fristende presentert, men kjøttet var overstekt med totalt fravær av den rosa kjernefarge som karakteriserer et riktig behandlet stekt kjøttstykke.

Ros til stedets kvinnelige servitører, alltid imøtekommende, blide og serviceinnstilte. Men, jeg beklager å måtte si det - stedets hovmester må slutte med uavbrutt å tygge tyggegummi i restauranten. Uhørt for et sted som ønsker å være «upper class».

Et mulig hint til ledelsen: Rådfør dere med den tidligere driver av Pepperkværna, som sikkert vil kunne gi gode tips om både mat og drikke - samt ikke minst om «style». Skjerp dere - det fortjener stedet!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke