Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Hamars kommunes økonomiske utfordringer
I disse valgkamptider skrives det spalte opp og spalte ned om Hamar kommunes økonomi.

0
Publisert: 20.jul.2015 04:00
Oppdatert: 20.jul.2015 06:54

MENINGER

Fylkesleder i Hedmark Venstre

og listekandidat i Hamar

Venstre vil understreke at det til enhver tid sittende kommunestyre må innrette sine prioriteringer og vedtak etter situasjonen slik den faktisk er. I forrige periode ble det truffet mange vedtak om investeringer, blant annet kulturhuset, som har lagt føringer både for investeringer og drift i inneværende periode.

Dette ser det ut til at Arbeiderpartiet og flertallspartiene (KrF, PP, SV og Sp) har hatt vanskelig for å forholde seg til. Til tross for gjentatte formaninger fra rådmannen, har flertallspartiene gjort vedtak som vil koste mye både i investeringer og drift, mens rådmannen fikk sparken.

Opposisjonspartiene (V, H, BBL og Frp) har gjennom hele kommunestyreperioden framlagt budsjettforslag som har vært mindre ekspansive på driftssiden. Hadde disse forslagene fått flertall ville de økonomiske utfordringene vi nå står overfor vært mindre.

Venstre har i denne perioden stemt for en rekke investeringer, slik som utbygging av sykkelstier og av omsorgsboliger på Finsal – viktige tiltak for kommunens innbyggere.

Men Venstre har også gjort en prioritering som vi langt på vei har måttet stå for alene. Mens de andre partiene - også Høyre - stort sett ser ut til å ha konkurrert om idrettens gunst, har vi konsekvent nektet å ettergi ubetalt husleie og lån med kommunal garanti til eliteidretten. Vi har ikke gjort det fordi vi er mot eliteidretten, men fordi vi har ment at dette ikke er en viktig nok kommunal oppgave å bruke titalls millioner kroner på. Vi gikk av samme grunn også mot bygging av håndballhall på Storhamar.

I stedet har vi prioritert innsats for barn og unge (ekstra midler til fattigdomsbekjempelse blant barn, ungdomskontakt og fortsatt full drift av Vang bibliotek for å nevne noe), men blitt nedstemt hver gang.

Nå må Hamar kommune skjære ned på utgiftene. Venstre vil selvsagt bidra, selv om vi altså mener at flertallet i kommunestyret må ta mye av ansvaret for den situasjonen som er oppstått og der Venstre har vært kommunens ”billigste” parti, både på investerings- og driftssiden.

Venstre vil fortsette å prioritere barn og unge, og vi vil prioritere klimatiltak og bymiljø.

Jeg og Venstre har fått flertall i kommunestyret for at innsparingene som nå må gjøres, ikke skal medføre at andelen fattige barn i Hamar øker. Det er et vedtak som forplikter.

Jeg og Venstre har også på forsommeren i år fått kommunestyret med på et tillegg i oppvekstplanen om at kommunen skal ”jobbe systematisk og målrettet for å motvirke barnefattigdom”. Det er også et vedtak som forplikter.

Venstre vil at vi alle skal kunne leve våre gode liv i et grønnere og mer inkluderende Hamar i årene som kommer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke