Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Hamars kvaliteter

Publisert: 03.aug.2017 10:05
Oppdatert: 03.aug.2017 10:18

Det er positivt at kulturingeniør Øyvind Olav Lodten i HA 29. juli fokuserer på Hamars mange gode kvaliteter.

Selvfølgelig vil svært mange av disse bestå – uavhengig av trasévalg – også etter at dobbeltsporet er ført videre mot Lillehammer.

Men som kulturingeniør (?) burde han se at enkelte kvaliteter – i Hamar som i øvrige byer – er viktigere enn andre.

Hele debatten i Hamar har i realiteten dreid seg om verdivalg, på samme måte som tilsvarende, stadig pågående debatter i Tønsberg og Moss.

Vi som går for Øst gjør det fordi vi her prioriterer den naturlige direktekontakten mellom byen og Mjøsa høyest.

Mange Vest-tilhengerne prioriterer «sentral stasjon». Dessverre viser de fysiske løsningene at Hamar da vil miste sin viktigste kvalitet og attraksjonsverdi for beboere og innflyttere.

En flyttet stasjon vil være minst like tilgjengelig for et flertall av nåværende og framtidige brukere og i høy grad redusere uønsket trafikk som belaster bykjernen.

Dermed mister begrepet «sentral stasjon» - forstått som bevaring av nåværende stasjonsplassering – sitt positive innhold.

Det hevdes ganske riktig at «når traséen endelig er valgt, begynner utviklingen av de gode løsningene». Det gjelder for en rekke detaljløsninger og reparasjonsmuligheter.

Men det er det store byplangrepet, der Øst- og Vest-alternativene representerer vesensforskjellige løsninger, som er bestemmende for hvilket mulighetsrom som skapes.

Lodten er lei av den lange debatten. Han er nå fornøyd om bare dobbeltsporet kommer til Hamar i hans levetid, men sier sjøl at han for tiden «later som at det er så enkelt.»

Det er det ikke.

Sivilarkitekt MNAL

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke