23. okt
 
Hamars mange fiaskoer

0
Publisert: 17.apr.2015 04:00
Oppdatert: 17.apr.2015 06:38

Jeg leser i HA at debatten går videre, fra den ene fiaskoen til den andre. Nå gjelder det Kulturhuset. Hva med det vi hadde på Utstillingsplassen, var det for lite? Jeg synes det var intimt og akkurat passe størrelse i forhold til innbyggertallet i og rundt Hamar.

De river et fint bibliotek for å få plass til et nytt kulturhus, hvor ikke en gang gode gamle Kim Larsen kommer, eller som Jan Åge Hole nevner, Bob Dylan. Hvis en av de såkalte stjernene ville dukket opp, hva tror dere inngangsprisene vil ligge på?

Stupetårnet. Hvem står bak planleggingen av det, og fremdeles sitter trygt i kommunestyret uten at noen form for affære er blitt gjort?

Briskeby gressbane. 3/4 ferdigbygd men en opprinnelig kapasitet til 8.000 tilskuere. Sist det var over 10.000 der var da Ham-Kam spilte mot Strømsgodset i cupens semifinale i 1970-årene.

Nå planlegges det å legge NSB under jorden, inkludert jernbanestasjonen. Nye fem til 10 år med graving/sprenging. Jeg føler med dere som bor i sentrum. Og Hamar som har verdens fineste jernbanestasjon i Norge.

Jeg bor ikke lenger i Hamar og uttaler meg derfor på generelt grunnlag av det jeg leser i HA og de gangene jeg er på besøk men blir trist og lei meg når jeg reiser fra byen, som aldri blir den samme.

Andre steder på kloden restaurerer de eksisterende gamle bygninger i byene også for at de skal beholde sin sjarm. På Hamar gjør de motsatt.

Nå skal det også bygges høyhus på Tjuvholmen. Er det ikke snart nok? Hamar vil få et lite Malmø der ute. «Turning Torso».

Allerede nå ligger byen under med 60 millioner på budsjettet. Tro meg, det vil stige.

Mitt hjerte vil for alltid tilhøre Hamar, men det blør.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke