hacklink
18. sep
 
Hamars neste perle?

Publisert: 21.jun.2017 21:33
Oppdatert: 22.jun.2017 00:02

Når vi ser hvordan det er blitt på Koigen, så gir det mersmak. For at Koigen er blitt ei perle, skal ikke stikkes under en stol, til tross for Hamars nye severdighet, «verdens dyreste stupetårn». Et område som er blitt «Hamars Copacabana.»

Jeg skal ikke ta stilling til verken «høyhus hotell», utbygging av det, eieren eller entreprenøren og striden rundt det.

Men at det her ligger det enorme muligheter. I dag har vi båthavna, restaurant og hundepark, som sikkert kan gjøres enda mer attraktive, selv om det bygges et hotell.

Vesle-Mjøsa har historisk sus over seg både som skøytearena og badested. Så kanskje noen smarte skjeler kunne vekke liv i området. Seile- og roaktiviteten er vel også mer eller mindre en saga blott, uten at jeg kjenner den delen noe særlig. Men at dette området kunne få sin renessanse, og bli utbygd til Hamar neste kult- og in-sted, med de rette investeringene og planene, ligger vel i kortene. Spesielt om jernbanen blir flyttet og at byen kan åpne seg mot Mjøsa.

Dette er nå i skuddet, etter hotellplaner, jernbane debatten og at HAs initiativ over for ordføreren.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke