hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Hamars økonomi er bunnsolid

Publisert: 21.aug.2019 15:03
Oppdatert: 21.aug.2019 15:11

Kommunestyret har enstemmig vedtatt fire handlingsregler som styrende for kommunens økonomiforvaltning. Disse skal sikre at man har buffere for å kunne stå imot i trangere tider.

Driftsresultat, frie disposisjonsfond, egenkapitalandel og netto lånegjeld er de områdene som er prioritert.

Gode rammebetingelser, god økonomistyring og lojal oppslutning fra så vel ansatte som folkevalgte, har dessuten bidratt til gode resultater.

Noen av mine kollegaer i kommunestyret synes å mene at det økonomiske resultatet kan og bør bli enda bedre. Dette må bety større driftsoverskudd og mer penger i banken.

En av de omtalte handlingsreglene sier at midler på såkalte frie disposisjonsfond, skal være på fem prosent av driftsinntektene. Dette betyr for Hamar kommunes del rundt 150 millioner kroner. Ved utgangen av 2018 var dette tallet 14,5 prosent - eller godt over 400 millioner kroner.

I alminnelig omtale skulle det tilsi at man har en del å gå på. For eksempel til investeringer i klimaanlegg ved sykehjemmene, rehabilitering av skolebygg og ferdigstilling av krematoriet. Jeg er av den mening at slike investeringer kan tjene innbyggerne bedre enn om de står i banken.

Når man i tillegg ser at kommunen år om annet går med greie overskudd i driften, bør det være rom for å ta tak i og gjøre noe med disse utfordringene. Det fortjener de som trenger det mest.

Resultater i form av store overskudd (penger) er ikke målet for en kommune. Pengene er «oljen» som gjør det mulig å skape tjenestetilbud til innbyggerne. Det må være den primære målsettingen.

At de vedtatte økonomiske handlingsreglene fortsatt skal ligge fast, er Arbeiderpartiet og jeg innforstått med.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke