Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Hamars sykehus- arroganse
Ordfører Einar Busterud føler seg «mistenkeliggjort» etter at Hamar kommune har brukt en kvart million på en analyse som (pussig nok) viste at Hamar er beste lokalisering for et hovedsykehus, også for Oppland.

Publisert: 12.mar.2018 14:36
Oppdatert: 12.mar.2018 15:07

På sosiale medier uttrykker Busterud at konsulentfirmaet ikke hadde noen føringer, og han gir inntrykk av at han ble lettet da konklusjonen ble «Hamar er best». Fornøyelig.

Busterud mener at SIHF ikke har vektlagt faglige argumenter. Faglighet er vektlagt i form av en rekke høringsuttalelser. De fleste pasientorganisasjonene, Hedmark legeforening, et flertall i Sykepleierforbundet i Hedmark, samt jordmorforeningen ønsker seg til Mjøsbrua (med noen forbehold). Mange legekolleger i Hamar ønsker hovedsykehuset til Mjøsbrua, ikke til Hamar. Busterud mener tydeligvis at disse ikke tar faglige hensyn - i motsetning til ham. Et Mjøsbru-sykehus vil øke sjansene for nye og livreddende terapimetoder ved hjerteinfarkt og hjerneslag – udiskutabelt.

Les Einar Busteruds mening 6. mars.

Knut Fangberget og Jane Meyers innlegg 7. mars.

Roger Andreassens kommentar 12. mars.

Politikerne Knut Fangberget og Jane Meyer (Høyre) prøver å gi inntrykk av at svært mange ønsker sykehuset til Hamar, eller til en by. Det er feil. «Alle» ønsker selvsagt ikke Mjøsbrua, men det er et faktum at et stort flertall av kommunene og pasientorganisasjonene i høringen ønsker et nytt hovedsykehus, og henholdsvis 90 og 75 prosent av dem igjen foretrekker Mjøsbrua. Lillehammer og Gjøvik vil dog helst ha sykehuset til sin by, men åpner for Mjøsbrua. Hamar vil selvsagt bare ha Hamar. Fakta: Nesten ingen ønsker en av mjøsbyene. Hamar Høyre sprer feilinformasjon.

Ingen betviler at et hovedsykehus i Hamar vil være positivt for byutviklingen i Hamar, ingen betviler at et Mjøsbru-sykehus medfører ulemper, men sykehus er mye mer enn byutvikling. Det har ikke den selvutnevnte Innlandseksperten Erling Dokk Holm forstått.

Et likeverdig sykehustilbud i Innlandet er mye viktigere enn utviklingen i en bestemt by. Krasse reaksjoner fra Valdres og Gudbrandsdalen preller av Busterud. At Busterud er i ferd med å skape motvilje mot Hamar med sin nedlatende holdning til andre burde bekymre ham - og alle hamarsinger.

Busteruds utspill om at han heller vil ha et hovedsykehus på Gjøvik enn ved Mjøsbrua kommer nok bare fordi han ikke levner Gjøvik en sjanse. Hans velregisserte samling av Mjøsby-ordførerne ved Mjøsbrua brukes nå MOT de andre byene i et spill hvor det kun lyser «Hamar» i taktikeren Busteruds øyne.

Jeg tror HSØ gjennomskuer Busterud/Fangberget/Meyer sine ufine utspill, og i likhet med styreleder Anne Enger vil vektlegge faglighet og likeverdighet. Busteruds vingling og merkelige utspill er ødeleggende for hele Mjøsregionen. Disse tre makt-kara driver egosentrisk («Hamarsentrisk») gambling med hele Innlandet i potten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke