hacklink
18. sep
 
Handelspark eller historisk gard?

Publisert: 02.okt.2018 16:28
Oppdatert: 02.okt.2018 16:28

Mellom Olrud og E6 vokser en ny handelspark fram og på store skilt er den kalt Åker. I mine

sakspapirer fra oktober 2016, heter de samme arealene Ringsaker Handelspark (PU 19.10.16 og KS 19.10.16). Handelsparken var omdiskutert, men ble vedtatt bygd. Den ble sluttbehandlet i både planutvalg og kommunestyre på samme dag. Og noen av oss stemte mot å bygge ned enda mer dyrka mark. Det er et av problemene, og det «toget» har gått. Men navnet - er det her for seint med oppklaring og endring av navn?

Åker er navn på et historisk sted, en viktig gard historisk og den ligger i Hamar kommune. Garden Åker er en av de eldste i Hedmark, det er gjort viktige arkeologiske funn der. Åker har hatt en spesiell politisk, økonomisk og religiøs posisjon som maktsenter i forhistorisk tid. Jeg mener det er helt feil at Ringsaker bruker dette navnet på en handelspark, det er ganske respektløst. Hvem har bestemt dette navnet?

Kanskje har vi ingen hjemmel for å endre navn, men er det noe vi kan gjøre for at eiendommen snarest bytter navn, bør vi gjøre det. Snarest.

Ringsaker Senterparti

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke