16. sep
 
Handler også om byens videre utvikling
Jernbanedebatten i Hamar

Publisert: 17.jun.2016 04:00
Oppdatert: 17.jun.2016 11:10

I den siste tiden er det mye hete følelser i jernbanetrasesaken ute og går, så det har i grunnen vært spennende å bivåne dette.

Men, fra spøk til alvor, her er detjo ikkeare snakk om valg av jernbanetrase, dette handler også Hamar bys videre utvikling.

Les også: Jernbaneverket raserer skoleområdet

Med dette i bakhodet, lurer jeg på hvem er det som legger premissene for byens utvikling. Byens borgere, politikerne eller i denne saken, Jernbaneverket? Her er det jo snakk om tidsperspektiver på 100 – 300 år og da burde man besinne seg ved å velge den vei som favner innlandets hovedstad best.

Les også: Hvorfor vil ikke Jernbaneverket gå ned? 

Det er et ordspråk som heter, hastverk er lastverk, noe undertegnede føler denne jernbanesaken er inne på nå. Når det er snakk om så store tidsperspektiver og kronene blir små over tid, bør man ikke ha hodet under armen?

Uansett avtaler som er inngått mellom Hamar kommune og JBV om utredninger etc., synes jeg verket har drevet en form for narrespill, siden det fra begynnelsen uansett hadde bestemt seg for hvilken trase det ville ha. Utredningene var egentlig bare skalkeskjul. Når JBV til og med bestemmer hvordan strandsonen skal utvikles og bygges ut, synes jeg det går over alle støvleskafter. Dette er egentlig diktat.

I tillegg til dette, har også samarbeidet mellom de tre involverte kommunene vært slett. De har heller sittet på hvert sitt gjerde og håpet på at den ene eller den andre kommunen ville gjøre jobben for dem. Her burde de stått sammen fra begynnelsen av og stilt krav til JBV. Kommet fram til en felles trase etter kommunenes ønsker og forhold.

Det henvises ofte til jordvern, Ramsaravtale etc. når det gjelder den østlige trasen, men, det spørs ikke om disse over tid må vike (hvor vondt det enn gjør), hvis vi skal få en utvikling som Hamar best er best tjent med.

Byens politikere må nå kjenne sin besøkelsestid.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke