hacklink
buy instagram followers
18. sep
 
Handling nå!

0
Publisert: 02.mar.2016 04:00
Oppdatert: 02.mar.2016 04:00

Mobbing er et stort problem i skolen. Det har tidligere blitt satt ned utvalg og komiteer i regjeringer, men dette hjelper ikke. Det er ikke lenger nok at ord blir til utvalg, som blir til skriv som sendes ut til skolene. Dette fungerer ikke.

Det er på tide med handling som stopper mobbing, eller i det minste klarer å bremse ned dødstallet. Odin-saken og Christoffer-saken er ikke de eneste tilfellene. Det er mange, men de fleste er mørketall. For mange selvmord skjer på grunn av mobbing.

Det har kommet flotte tiltak fra Trond Giske, men disse fungerer kun hvis de alltid følges og hvis de blir lagt inn i et lovverk eller regelverk for skolene. Det er vanskelig å finne tiltak som virkelig kan fungere mot mobbing, det er vanskelig å finne noe som fungerer for alle parter, men det er ikke umulig.

Det må åpnes for en diskusjon på skolene og ellers i samfunnet for å komme frem til løsninger hvor man finner roten til hvorfor en mobber blir til. Og hvorfor det alltid er mobbeofferet som må vike for mobberen. Det er på tide å slutte å gå rundt grøten, vi trenger konkrete tiltak som vil fungere, og vi bør starte med å informere foreldre allerede i barnehagen.

Mobbing har vært et tabutema lenge, og det har altfor lenge fått leve med at ofrene skammer seg over at de blir mobbet. Dette må ta slutt. Vi trenger tiltak som tar tak i roten av problemet. Mange barne- og ungdomsarbeidere som jobber i barnehager ser tidlig hvem som blir mobbere. Her vi har en start, en start som blir en ball som bare ruller og går, helt til den er grunnen for hvorfor noen ønsker å ende livet på en tragisk måte. Nettopp derfor må vi starte allerede i barnehagen med informasjon til foreldre og ansatte. De som hele tiden er nærmest barna. Kanskje vi på denne måten kan klare å stanse mange uønskede utfall?

Jeg mener vi må si nei til mobbing, og ja til et trygt læringsmiljø.

Leder AUF i Hedmark

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke