16. sep
 
Handlings- lammet og blakke

Publisert: 10.apr.2018 13:04
Oppdatert: 10.apr.2018 13:13

Mandag 9. april kom bekreftelsen fra Jernbanedirektoratet. Faktisk det samme som statsforetaket varsla for en stund tilbake. En hærskare av direktører har vurdert og konkludert. Wesensteen hadde parodien på «supperådet». Og den oppskriften er like god i dag ser det ut for. Beklagelig.

Til det beste for passasjerene og pendlerne sier de unisont. Skivebom svarer de. Og det er det.

Det er jo klart at det ikke kan bygges en meter skinnegang uten bevilga midler. Så kjære konsernsjefer og direktører i det opprinnelige NSB som har vokst seg store sterke og nå framstår som handlingslamma og faktisk blakke. Nå må dere gi tilbakemelding til statsråd, departement og Storting om at dere faktisk har et samfunnsoppdrag. Og – det er å bygge jernbane – flytte gods fra veg til bane – transportere passasjerer. Bevis det dere sier om «å bygge mest mulig jernbane for minst mulig penger…som er samfunnsnyttig og riktig».

Det som nå skjer – er at det blir dyrere å bygge desto lenger man venter. Påstanden om at dere ikke har kapasitet. Den holder ikke. Hvis det er tilfelle, så må «toppen» i de fire selskapene byttes ut før de påfører folket enda mer innhogg i skattepenga.

Så spørs det om det kan våknes i opposisjonen på Stortinget og instrueres. Hittil har det vært masse prat og ingen handling.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke