hacklink
17. sep
 
Har halleluja-ropene stilnet?

0
Publisert: 20.mai.2015 04:00
Oppdatert: 20.mai.2015 06:54

Jeg stiller meg spørsmålet etter å ha lest Hamar Arbeiderblad 13.mai. Det virker sånn på Anita Ihle Steen, Morten Aspeli og Nils A. Røhne. Jeg regner faktisk med at disse tre lokale Ap-ordførere var med på «vekkelsen». Det tok altså noen dager før livets harde og virkelige realiteter gikk opp for våre lokale politiker-helter, nemlig at det fra før sitter mer enn 5.000 godkjente flyktninger/asylsøkere (f/a) allerede i mottak som «ingen» vil ha.

Har jo full forståelse for at Jonas Gahr Støre hadde behov for å skape Messiasstemning på sitt første årsmøte som konge for Arbeiderpartiet, men det kan tyde på at; som en frekk dame fra SV sa en gang: «Han hadde vel tatt litt for mye Møllers Tran». Med sine håndbevegelser banker han ut sine lovnader til stormende jubel fra gode partivenner.

En ting er å love 10.000 flere f/a når du sitter i en regjering og dermed må stå for dine lovnader. Noe annet er det på vegne av kommuner i det ganske land å tre et slikt vedtak ned over hodet på dem. Det er ikke bare frekt, men også lite troverdig. Hittil har ingen politiker tatt innover seg at vi er et lite land med forholdsvis få innbyggere og med stor boligmangel, noe i hvert fall den norske ungdommen kan skrive under på.

Selvfølgelig skal en nasjon som oss; med gode hjerter og mye penger; hjelpe så mange som mulig av disse stakkars menneskene som er i nød. Men er det riktig å ta imot 10.000 når vi fra før har flere tusen fortsatt i mottak. Hva med å hjelpe disse først? Jeg vet ikke hvordan våre lokale representanter for Venstre (V) og Kristelig Folkeparti (KrF) vil forholde seg til disse problemstillingene, men sentralt er det jo disse to mikropartiene som styrer asylpolitikken. Det var jo også en representant for KrF som foreslo at vi alle skulle åpne våre hjem for f/a fra Syria så snart som mulig. Da representanten ble spurt om det var aktuelt for henne, uteble svaret.

Hvis Ap + mikropartiene: SV-V-KrF om ganske få år skulle finne på noe så galt som å danne en regjering sammen, så skrekk og gru. Blir det kanskje i de første fire åra vi blir pålagt at hver familie med litt ekstra plass hjemme, blir pålagt å huse hver sin f/a-familie. Tøft scenario kanskje, men med disse partiene i samme kurv er faktisk alt mulig.

Brumunddal

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke