hacklink
18. sep
 
Har ikke fått uttale seg

Publisert: 12.sep.2017 21:59
Oppdatert: 12.sep.2017 23:22

I et helsides oppslag i VG 8. september skriver avisen i overskriften «I Hamar vil Sp-Trygve overkjøre lokalstyret». Videre skriver avisen: «Trygve Slagsvold Vedum har vært den fremste fanebærer for å lytte til lokaldemokratiet i valgkampen. Men om tog taler han kommunestyret i Hamar midt imot».

I to meget viktige saker for Hamars befolkning - også for Hamar-regionens befolkning - har ikke innbyggerne, verken i Hamar eller omliggende kommuner, fått anledning til å uttale seg.

Når det gjelder kommunereformen, har det ikke vært noen folkeavstemning om saken. Det sammen gjelder valg av trase for nytt jernbanespor gjennom eller rundt Hamar. Det blir derfor feil når ordfører Einar Busterud sier til VG: «Han har valgt å prioritere andre hensyn enn hva lokalbefolkningen i Hamar mener...».

Under henvisning til det som er nevnt ovenfor, mener jeg at Busterud her omgår sannheten, eller som Mor Åse i Peer Gynt kunne ha sagt: «Einar, du lyver...».

Etter det jeg har forstått, var det bare By- og Bygdelista og deres meningsfeller som stemte for øst-alternativer i kommunestyret, mens Arbeiderpartiets representanter stort sett gikk inn for vest-alternativet - men partiets representanter valgte å bøye av for at kommunestyrets vedtak skulle framstå «helhetlig» utad.

Det er også etter min mening noe underlig at statsministeren og flere av hennes sentrale statsråder, om enn med et lite forbehold - signaliserer at de støtter øst-alternativer, dette lenge før alternativene er ferdig utredet i sentrale organer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke