16. sep
e
 
Har Jernbane- verket glemt hva de krevde?
Har jernbaneverket glemt hva de har krevd - høye hus? Jernbaneverket (JBV) går sterk ut mot gruppen Nåelleraldri for deres måte å henge opp kommunens seil på.

Publisert: 29.nov.2016 16:23
Oppdatert: 29.nov.2016 16:38

Til tross for at gruppen har en ingeniør som har beregnet høyde, ønske om hjelp fra JBV i å kvalitetssikre, og ikke minst Øystein Krogsruds forklaringer, sier planleggingssjef Lars Eide ifølge HA: «Toppen av kulverten vil komme ca. 80 meter lenger ut i Hamarbukta, og ikke på land der seilet står nå. Det er stor forskjell på å se rett opp på en vegg, og å se en forhøyning på avstand. Kulverten skal plasseres langt ute i bukta og vil derfor framstå mye mindre ruvende.»

Dette er et frekt svar. Eide sier ikke at høyden er feil, bare at seilet er feilplassert, noe Krogsrud også selv har forklart. Eide mener inntrykket blir mindre fordi kulverten kommer lenger ut.

Det Eide glemmer, er at det ikke er kulverten som vil synes mest fra byen, men alle de «avbøtende» høye husene mellom Strandgaten og kulverten. Da skal vi gjøre nettopp det han sier, se rett opp, ikke bare på en vegg, men på mange. Han har helt rett i at det er mye verre. Det har vi sagt lenge. Det er derfor grunn til å spørre JBV om de nå har glemt sine egne krav for å bygge en kulvert.

Det finnes en løsning på denne delen av debatten. JBV må selv skaffe seil og henge det opp, slik de mener er riktig. Men det må bestilles flere seil. Ett kan plasseres ute i Mjøsa. Resten av seilene må være fasader på hus i minst fire etasjer høyde. Disse kan settes opp bortover i Strandgateparken, jo flere kvartaler, desto bedre. Da kan vi se hvordan dette virkelig blir hvis JBV får viljen sin.

Kostnadene for dette bør ikke skremme JBV. Det blir lite i forhold til det som allerede er brukt på å overbevise oss om at det vi ikke vil ha, er bra. Det som bør skremme JBV, er at mange flere da vil si nei takk. Derfor har vi ingen tro på at JBV vil løfte verken en finger eller et seil slik vi her ber om.

Leder i Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke