Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
DYRT: Tidligere rådmann i Hamar, Martin Kulild, tok sin hatt og gikk før jul i fjor.
 
Har kostet Hamar fire millioner kroner
Utgiftene til etterlønn til tidligere rådmann, advokathonorar og rekruttering av ny rådmann er nå oppe i fire millioner kroner, og dette er midler det ikke er budsjettert for.

0
Publisert: 27.jun.2015 04:00
Oppdatert: 27.jun.2015 08:26

MENINGER

Hamar kommune gikk i 2014 med 26 millioner i underskudd. Dagens posisjon i Hamar har ikke forholdt seg til enkle økonomiske realiteter som at du ikke kan bruke mer penger enn du har. Situasjonen posisjonen har brakt kommunens innbyggere i, er at det er innbyggerne som blir rammet i form av redusert tjenestetilbud.

Et eksempel på dette, er barnehagetilbudet. Hamar Høyre mener det er alvorlig at det er de minste som nå risikerer å måtte betale prisen for at posisjonen ikke har klart å styre kommunens økonomi. Innsparingspakken som politikerne skal ta stilling til i kommunestyremøtet 26. august, baserer seg blant annet på at Hamar har hatt suppleringsinntak gjennom barnehageåret og har dermed gitt barnehageplass til mange barn uten barnehagerett. Ved å begrense retten for noen barn når det gjelder opptak utover de som har rett til barnehageplass kan kommunen spare en million i 2016 og ca. 3,6 millioner hvert år senere.

Dersom loven følges fullt ut vil innsparingen være det dobbelte. Et av forslagene som politikerne skal ta stilling til, er en mellomløsning som vil innebære en nedleggelse av to barnehageavdelinger. Hamar Høyre mener det nå er på tide med en politisk skifte i Hamar. Styringen av kommunen trenger en ny kurs. Hamar Høyre setter barn og unge først, og vi er ikke med på at det er de som skal betale prisen for posisjonens manglende styring.

Den unødvendige rådmannssaken, der krav om drøfting med referat og notoritet viste seg ikke å være oppfylt fra ordførerens side, har flere kritikkverdige sider. En side er alt hemmeligholdet rundt saken, som utgjør et demokratisk problem, en annen side er hvor enkelt det viste seg å være for posisjonen å bruke penger kommunen ikke hadde dekning for.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke