buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Har nådd Innlandet

Publisert: 08.okt.2018 16:20
Oppdatert: 08.okt.2018 16:26

I september 2018 var 1/3 av alle biler som selges i Hedmark og Oppland en elbil! (Hedmark 37,8 prosent og Oppland 28,8 prosent). Det betyr at vi nærmer oss landsgjennomsnittet der 45,2 prosent av solgte biler var en elbil. Utviklingen i våre to fylker er nå at vi øker mer enn landsgjennomsnittet (35 prosent). I Hedmark har elbilsalget økt med 43,5 prosent og i Oppland hele 47,5 prosent mot fjoråret.

Dette er en utrolig gledelig utvikling, og viser at Innlandet kan bli Norges nye elbilmotor. Vi ser også stadig flere modeller tilpasset Innlandets spesielle behov; elbiler med lenger rekkevidde, firhjulstrekk og hengerfeste. Flere og flere hurtigladerstasjoner har også kommet på plass langs hovedferdselsårene.

I disse dager legges kommunebudsjettene for 2019. Da er det viktig at kommunene i vår region følger opp arbeidet med å legge til rette for nullutslippsbiler i sitt budsjettarbeid og bidrar i dugnaden for klima- og miljø. Mjøsen og omegn elbilforening foreslår i den forbindelse følgende tiltak:

• Fri parkering for nullutslippsbiler

• Flere normalladepunkter for elbil i kommunene.

• Inntil 20 prosent støtte til borettslag og sameier for ladeinfrastruktur til ladbare biler, begrenset til 20.000 kroner (som innført i Oslo og i Gjøvik)

• Gratis rådgivning fra uavhengig konsulent til borettslag og boligsameier med hensyn til ladeinfrastruktur

• Påbud om tilstrekkelig med ladeplasser i nye større offentlige bygg, næringsbygg og borettslag/sameier

• Krav til nullutslipp i nye drosjeløyver

• Flest mulige kommunale kjøretøy over på el-drift

Elbilforeningen bidrar gjerne i dialog med kommunene som ønsker å legge til rette for nullutslippsbiler. Fremtiden er elektrisk.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat