Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Har parkert Hamar på et sidespor
Nylig ble det kjent at Landbruksdirektoratet havner i Steinkjer og ikke i Hamar. I august utsatte den blåblå regjeringa dobbeltsporet Sørli-Brumunddal på ubestemt tid.

Publisert: 11.okt.2017 06:59
Oppdatert: 11.okt.2017 07:13

Da Solberg og to statsråder kom til Hamar 11. august, håpet mange at de gjorde det for å fortelle at regjeringa ville flytte Landbruksdirektoratet hit, det vil si til hovedbyen i landets fremste landbruksfylke.

Det var et fåfengt håp. Det hjalp ikke at Landbruks- og matdepartementet syntes Hamar er et vel egnet sted for direktoratet.

Den 11. august nøyde Solberg og to statsråder seg med å komme med ulne og uforpliktende løfter om at de er positive til trase øst for dobbeltspor i Hamar.

Mange oppfattet det som ei nødhjelp til et lokalt Høyre, som stamper i motvind.

Nødhjelpa hjalp lite eller ikke noe. Høyre gikk tilbake i stortingsvalget også i Hamar. I byen gjorde partiet det dårligst i Børstad krets, som dekker trasé øst.

Mange trodde åpenbart ikke på det Solberg og regjeringa fortalte, eller de likte slett ikke budskapet.

Trygve Magnus Slagsvold Vedum og Senterpartiet gjorde et godt valg også i hele Hamar kommune. I byen økte de mest i Børstad. Der nær firedoblet de oppslutningen sin. Slik tjente Vedum og Sp klart på å støtte trase vest.

Resultatet av valget bare bekrefter mange meningsmålinger. Den hittil siste gjorde Sentio for to velforeninger i slutten av mai. Der sa 47 prosent ja til kulvert i trase vest. 36 prosent svarte nei.

Den målingen er i tråd med målinger som HA har fått utført. Alle dem, bortsett fra én, viste klart mest støtte til trasé vest. Det forklarer mye hvorfor Solbergs nødhjelp til Hamar Høyre ga så dårlig valgresultat for partiet.

Hamar Høyre må trolig slite enda tyngre etter at rådmann Bjørn Gudbjørgsrud i HA 6. september fastslo at tilleggsutredningen for trase og vedtak her i Hamar tar minst 1,5 år. I tillegg kommer behandlingen i regjeringa.

Dermed er det klart at kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanners (H) løfte 11. august er brutt. Han lovte da at saken skulle være ferdig før jul i år.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke