17. sep
 
Har vært en kampsak i mange år

0
Publisert: 16.mai.2015 04:00
Oppdatert: 18.mai.2015 07:16

Dyrepoliti har vært en kampsak for Frp i mange år. Partiet gikk til valg i 2013 på at man ønsket et dyrepoliti. Kampen mot dyremishandling har vært en viktig sak for våre velgere og tillitsvalgte. Det er nå satt i gang et prøveprosjekt med dyrepoliti i Sør-Trøndelag. Dette er det beste bevis på at Frp tar kriminalitet mot dyr på alvor. Denne satsingen mener partiet gir en allmennpreventiv og forebyggende effekt.

Målet med dyrepoliti er å utvikle best mulig system og rutiner for behandling av dyrekrimsaker, slik at alvorlig kriminalitet mot dyr skal føre til straffesak og domfellelse. Prosjektet skal vare i tre år og evalueres underveis. Dyrepolitiet får sin egen krimgruppe med dedikerte personer som skal styrke politiets kamp mot dyrekriminalitet, uten at det går på bekostning av annet politiarbeid. I tillegg til dyrekrimgruppen opp

retter Mattilsynet i regionen et eget krimteam som skal styrke samarbeidet med politiet. Dette teamet skal bestå av personer med høy kompetanse på straffesaker, dyre- og fiskevelferd, og vil få ansvaret for kompetanseheving i Mattilsynet og utveksling av kompetanse med Mattilsynet. En formell samarbeidsavtale vil sikre bedre samarbeid, at arbeidet blir prioritert og at Mattilsynet og politiet møtes jevnlig. Frp har vært en pådriver for at de som har dyr skal følge strenge dyrevelferdsregler.

3. kandidat for Ringsaker Frp

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke