Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Hareide og det sosiale evangelium

Publisert: 15.okt.2018 12:23
Oppdatert: 15.okt.2018 13:45

Når vi har lest KrF-leder Knut Arild Hareides nylig utgitte bok «Det som betyr noe» og hørt hans tale til sine egne på partiets landsstyremøte, kan vi godt forstå at han ønsker at KrF skal gå i et regjeringssamarbeid med de rødgrønne.

Jeg syns hans budskap til partiet er sterkt knyttet til Bibelens Lukas-evangelium, også kalt «det sosiale evngelium» (Lukas 6,20-25: Salige er dere fattige men ve dere rike! Lukas 12,15-21: Den rike bonde. Lukas 16,19-31: Den rike mann og tiggeren utenfor hans dør.

Jesus angriper de rike, fordi de rike blir bundet til de materielle goder på en slik måte at rikdommen blir deres Gud. Rikdom fører til avgudsdyrkelse: «Dere kan ikke tjene både Gud og pengene». (Lukas 16-15).

Jesus anklager også de rike fordi overdreven rikdom er å forstå som tyveri. Hans budskap var at de materielle goder skal fordeles rettferdig til alle mennesker.

Dette budskap står også sentralt for sosialdemokratiet og den rødgrønne side i norsk politikk. Og det står veldig sentralt som budskap fra KrFs leder.

Derimot har regjeringen Solberg år etter år praktisert en politikk der de har tatt fra de fattige og gitt mye til de rike. De materielle goder fordeles ikke rettferdig.

Velferdsstaten og den norske samfunnsmodell er under angrep og smuldrer opp med en fortsatt blåblå regjering.

KrFs leder vil ikke delta i en slik politikk med sitt parti. Han holder seg til «det sosiale evangelium» og Jesus lære.

Mye derfor vil han over til rødgrønn side i norsk politikk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke