hacklink
18. sep
Tingvold: Skisse for hvordan nye Tingvold kan bli.Illustrasjon: Anderssen Fremming AS Sivilarkitekter
 
Hastverk er lastverk
Det kan virke som om makthaverne i Stange kommune har hastverk med å bruke penger før valget til høsten.

Publisert: 04.mar.2019 14:45
Oppdatert: 04.mar.2019 16:10

Nå er nytt kulturhus på Tingvold-tomta i Stangebyen vedtatt i formannskapet, Ap, SV, Bygdelista og Pensjonistpartiet i Stange vil at kommunen skal svi av over 115 millioner kroner på et kulturhus, bare 12 kilometer fra Innlandets perle av et kulturhus i Hamar.

Spørsmålet er: Trenger vi det?

Ja, vi trenger et kommunalt kulturhus i Stange kommune. Men, og det er et stort MEN: Det er et par andre saker som i kommunens fremtidige finansieringsplan som burde rykke frem i køen før man sender pengehaugen i retning av å bygge på Tingvold-tomta.

Det ene som burde snike i køen er ny ungdomsskole for Romedal/Stange – og det andre er utbyggingen av et svømmebasseng i Ottestad. Nevnes bør også behovet for skole- og sykehjemsplasser i Ottestad – som en følge av den stadige utbyggingen i kommunens nordlige tyngdepunkt. Det finnes, ifølge tidligere meningsinnlegg i HA, også skolebygg i kommunen der elvene sitter bak plastsekker som skal være vinduer. Tenk at noe slikt skjer samtidig som at det vedtas et kulturhus til 115 millioner kroner.

Varaordfører Trine Lise Stårvik skriver i Hamar Arbeiderblad lørdag 2. mars at «Stange sentrum mangler et knutepunkt, noe vi kan være stolte av. Som skaper en identitet. En tilknytning. Et hus for alle». Hvorfor velger man da å gå for en plassering vekk fra naturlige samarbeidspartnere som idrett og skole? Stangehallen og området ved skolen er allerede et knutepunkt for folk i Stange. Trenger man virkelig et nytt knutepunkt, eller kunne man i stedet utvikle det man har til å bli noe enda bedre?

Nærmiljølista Ottestad er fremdeles av den oppfatning at et eventuelt kulturhus i Stange burde kombineres med ny ungdomsskole lokalisert i nærheten av Stangehallen. Dette alternativet vil gi store muligheter for samdriftsfordeler på tvers av kultur, skole og idrett. Dette virker det som om varaordføreren og resten av flertallet i formannskapet og kommunestyret ikke klarer å se i det hele tatt. Er posisjonen rett og slett lei av de stadige og eviglange debattene og mange meningene om Tingvold-tomta, og derfor ønsker å «bli ferdig» – før valget i 2019 gir en potensiell annen sammensetning av makt i kommunen?

Nærmiljølista i Ottestad mener prioriteringen av kommunens penger må ha en annen rekkefølge. Det vil vi stå på om valgresultatet til høsten gir oss mulighet til å påvirke rekkefølgen. Kommer vi i posisjon, ja da havner Kulturhuset i Stangebyen bak et par andre mer nødvendige og ikke fullt så råflott investeringer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke