17. sep
 
Hatefulle ytringer fra MIFF
Medlemmer av Med Israel for fred (MIFF) har brukt Facebook til å beskylde oss for å være jødehatere. Dette er både usant og krenkende, men det er dessverre ikke overraskende.

Publisert: 22.jun.2018 11:48
Oppdatert: 22.jun.2018 12:42

Venner av Israel har lagt seg for vane å kalle alle som viser medfølelse for palestinerne for jødehatere. Dette er meget usaklig, men en typisk taktikk når man har gått tom for saklige argumenter. Da går man løs på personene i stedet for å holde seg til saken.

Vi som utsettes for disse ubegrunnede beskyldningene er fullt klar over den lange historien med diskriminering som jøder har vært utsatt for, og vi er like ille berørt av Holocaust som noen andre. Vi bruker imidlertid ikke denne kunnskapen som virkemiddel til å unnskylde staten Israel for enhver dårlig behandling av palestinere, slik som MIFF gjør. De betakker seg heller ikke for å framsette beskyldninger mot palestinerne som ikke kan karakteriseres som annet enn uhyrlige.

Nylig har et av MIFFs ivrigste medlemmer i Hamar-distriktet lagt fram følgende påstander:

(1) De palestinske flyktningene fra 1948 oppsto etter at deres arabiske venner hadde bedt dem om å flytte.

(2) Folk på Gaza arrangerer fiktive begravelser, der de som ligger i kistene, står opp igjen og er fullt levende, etter at kistene er båret rundt omkring og vist fram.

(3) Hamas beordrer eller overtaler folk til å holde sine barn foran seg, slik at de blir drept av israelske soldater, og derfor kunne brukes i propagandaøyemed.

Den første av påstandene er beviselig rent vrøvl, og de to andre helt udokumenterte. Det ville være meget underlig om slike ting hendte, uten at internasjonale medier hadde fått vite om det og slått det kraftig opp. Det slike påstander viser, er et rent hat mot palestinerne.

Vi mener det er en dårlig form for vennskap, når man godtar hva som helst av dumme handlinger fra sine «venner». I et ekte vennskap forsøker man heller å justere på dårlige handlinger begått av sine venner. Vi mener derfor at det er god grunn til å mene at MIFF heller bør karakteriseres som araberhatere enn som ekte venner av Israel. Vi har jo også sett ytringer fra israelere og deres «venner», som betegner palestinerne som rotter og skadedyr.

Den slags ytringer er dessverre ikke noe nytt i verdenshistorien. De er brukt som motivasjon for å begå handlinger som Israel, av alle, burde betakke seg for å drive med. For igjen å gjøre det helt klart: det er IKKE jødene/israelerne som folk vi er imot, men politikken deres ledere fører overfor palestinerne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke