16. sep
For Hamar: Hatten på, sier ordførerkandidat Knut Fangberget.FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Hatten på for Hamar!
Vi må gjøre som Jernbaneverket sier, ellers mister vi plassen i køa om å få dobbeltspor.

0
Publisert: 25.mar.2015 04:00
Oppdatert: 25.mar.2015 06:58

MENINGER

Det sier Thomas Langeland Jørgensen, gruppeleder i Hamar Arbeiderparti i sin kommentar til et oppslag i HA 24. mars. Det kommer samtidig spørsmål til meg og Hamar Høyre om vi vingler i jernbanesaken. Hamar Høyre mener at strandsonen og jernbaneområdet skal frigis til bolig- og næringsutvikling, og at området med 8-meteren og Hamar-bukta skal bli en del av Hamar med parker, kanaler inn mot tverrgatene og kanskje gjestebåthavn inn der det i dag er midlertidig parkering i Strandgateparken.

Vi vil at jernbanen skal gå i tunnel gjennom byen i H1 under hele byen og bruk av dagens stasjon under bakken, H2 eller H5 med ny stasjon ved Vikingskipet. Slik sett er det oppsiktsvekkende at HA bruker tid på å lete opp en tråd på Hamar Høyres Facebook – side for å finne en detalj for å prøve å si at vi vingler. Vi vingler ikke.

Hamar Høyre snakker om hva vi vil med jernbanesaken, vi snakker om våre visjoner for Hamar og hvordan det skal gi vekst for byen i en mer urban, miljøvennlig og fremtidsrettet retning.

Vi vil snakke om dette i debatten om jernbanesaken, ikke gjemme oss bak at «gjør vi ikke som Jernbaneverket sier, så mister vi plassen i køa». Vi vil ikke stå med lua i hånda og ikke si hva vi mener, - jeg og Hamar Høyre vil ta hatten på for Hamar og stolt og klart tale byens sak! Da kan mine oldebarn en dag peke på bildet av byens politikere og si at han til høyre der, han med hatten, det er oldefaren min som fikk til å åpne Hamars strandsone.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke