buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
 
Hauens «valgflæsk»

Publisert: 05.apr.2019 15:34
Oppdatert: 05.apr.2019 15:55

«Har Steen forstått det her nu?» var Willochs lakoniske spørsmål etter han for andre gang møysommelig hadde forklart sitt syn for Reiulf Steen i en heftig debatt på åttitallet. Jeg er fristet til å stille Hauen det samme spørsmålet etter å ha lest hans påstand om at vi serverer «valgfæsk» når vi sier at vi vil senke eiendomsskatten.

Jeg tar det derfor en gang til: I vårt «Prinsipp og Handlingsprogram2017-202» står det følgende: «Pensjonistpartiet vil at eiendomsskatten fjernes, og at avgiftssystemene tilpasses eldre og aleneboende.» Eiendomsskatten er usosial og tar ikke hensyn til folks betalingsevne. Vi innser at vi ikke kan fjerne hele eiendomsskatten om vi skal klare å opprettholde våre velferdstjenester.

Da vi inngikk avtale med Ap og SV ble vi garantist for at eiendomsskatten ikke skulle økes i perioden. Det har vi holdt. Hauen har sikkert fått med seg at vi også har hatt forslag om å gjøre eiendomsskatten mer sosial ved å innføre rabatt for de med dårligst betalingsevne. Det lot seg ikke gjøre, derfor har vi nå landet på at vi vil redusere eiendomsskatten ved å innføre et bunnfradrag.

Føringene for årets budsjett ble lagt i budsjettkonferansen i juni. Der la Hauen fram et forslag om å senke eiendomsskatten med hele 0,1 promille. For vår husstand innebar det drøyt 200 kroner i året. Det tilsvarer ett kafebesøk. Derfor stemte jeg i mot en slik symbolsk sum da jeg kun så på det som «valgflæsk».

Etter budsjettkonferansen valgte vi å stille oss blokkuavhengige, men søkte likevel samarbeid med Ap og SV om budsjettet for 2019. Det gjorde vi kort etter at vi meldte oss blokkuavhengige. Vi antok at vi ville oppnå mest sammen med Ap og SV. Vi fikk også gjennom såpass mye at en beskjeden kar som meg tillot seg å skryte av resultatet fra kommunestyrets talerstol. Det falt Frode Sam Hauen så tungt for brystet at han dro rett hjem og forfattet et harmdirrende leserinnlegg.

Opposisjonen var den gangen delt, mens MDG var og er fortsatt uavhengig. Vi kunne gått til opposisjonen med våre krav i sommer. Men hvilken side skulle vi valgt? Det politiske landskapet er dessuten slik at Ap og SV kunne fått flertall for sitt budsjett uten vår stemme. Da hadde vi sittet tomhendt tilbake.

Gjennom høsten har dere klart å samle dere. Det gir en helt annen styrke, og i en slik situasjon hadde vi nok valgt å ta en prat med dere før vi trakk en konklusjon.

Vi blir kritisert for at vi ikke stemte på deres budsjett. Ved å stemme med dere under budsjettbehandlingen i desember, hadde vi brutt den avtalen vi hadde inngått med Ap og SV. Det hadde vært totalt useriøst og hadde i hvert fall ikke skjedd med min stemme.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat