buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
GULL: Dette var folkehavet som møtte Egil Danielsen utenfor jernbanestasjonen da han kom hjem med OL-gull i 1956. FOTO: AAGE STORLØKKEN, NTB SCANPIX
 
Hedersmann og inspirator
HA MENER 

Publisert: 29.jul.2019 20:15
Oppdatert: 29.jul.2019 20:41

En hedersmann. En inspirator. En legende i norske idrettsmiljøer. Et forbilde for både unge og voksne. Egil Danielsen (85) døde natt til mandag. Ordene ovenfor ble brukt i omtalen om ham utover dagen mandag. Vi som har hatt ham blant oss hele tiden i det som kan kalles «moderne tid» kan bare slutte oss til alle godordene som er blitt sagt.

Og det er ikke minst i friidrettsmiljøet i og rundt Hamar Egil Danielsen har vært med og satt sine spor. Det var ikke tilfeldig at byen og Hamar Idrettslag opplevde litt av en «spydboom» en lang periode for en del år siden. Blant en lang rekke elitekastere nådde Hilde Bratvold lengst da hun sikret seg den prestisjetunge kongepokalen.

Egil Danielsen var den første nordmannen som kastet spydet over 70 meter, og så sent som noen måneder for OL i australske Melbourne kastet han 83,57 meter, bare ni centimeter kortere enn verdensrekorden. Det startet ikke så bra under OL-øvelsene, og det var bare så vidt han klarte å komme med til de tre avsluttende omgangene. Men mange husker forbauselsen og har hørt radiostemmen til Halvdan Hegtun da han på direkten fra andre siden av jorden via en kortbølgesender i India gispet gjennom sus og støy og svingende radiobølger: «Det er ny … det er ny … det er ny verdensrekord».

Egil Danielsen ble tatt imot som en rockehelt da han kom tilbake til Hamar før jul i 1956. Men som friidrettskjenner Audun Garshol sier til HA: Han ble aldri høy på seg sjøl. Han tok seg alltid tid til ungdommer som hadde spørsmål og spurte om hjelp.

Egil Danielsen døde bare fire døgn før det skal arrangeres NM i friidrett i Hamar. Det skjer på den stadion som er smykket med en statue av OL-vinneren. Denne statuen har også fått plass i logoen for NM. Egil Danielsen var ikke bare et merkenavn for Hamar, men også en av de største idrettsutøverne Norge har fostret. Vi tar for gitt at programmet for helgenes NM også vil inkludere en hyllest og en takk for alt han har gjort og stått for.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat