17. sep
 
Nå må Hedmark Bondelag vise det

Publisert: 12.mar.2018 14:36
Oppdatert: 12.mar.2018 14:53

Hedmark Bondelags leder, Erling Aas–Eng, skriver i HA 19. januar at Bondelaget er opptatt av dyrevelferd. Derfor er det så rart vi ikke ser Bondelaget fronte de store etiske problemene som kjøtt og meieribransjen har.

Dette skrev Erling Aas-Eng 19. januar.

Vi ser aldri Bondelaget protestere mot at millioner av hanekyllinger blir kvernet levende hvert år. Vi ser aldri Bondelaget løfte en finger for å redde de 30 000 geitekillingene som blir slått i hjel årlig. Vi ser ikke et bondelag som prøver å legge til rette for at ku og kalv skal få gå sammen, slik som de burde. Vi har aldri sett at Bondelaget kjemper for å la båskua slippe å stå under en elektrisk bøyle, kalt kutrener. Vi ser ingen tegn til at Bondelaget gjør noe som helst for å bedre grisens liv, ei heller dens smertefulle og omdiskuterte «bedøvelse» og slakt.

Det vi derimot ser er et Bondelag som stikker kjepper i hjulene for enhver reform som kunne ha gitt produksjonsdyrene bedre liv. Spesielt er motstanden mot løsdriftskravet, som ville ha sikret at norske kyr slapp å stå bundet fast store deler av livet, stor. Det samme gjelder Mattilsynets gode forslag om å sikre at oksekalver også skal få oppleve en smak av frihet på beite i løpet av deres korte liv, som til nå har vært inne i trange bokser.

Gjennom Mattilsynets rapporter har vi også sett at Bondelagets egne ikke klarer å ta vare på sin egen besetning av gris. Mattilsynet skriver også at det jevnt over er syke dyr og skitne bokser som er gjengangeren i grisefjøs. Dyr som burde ha vært behandlet med for eksempel antibiotika.

Derfor er det kanskje ikke så rart at Bondelagets mantra om at den lave antibiotikabruken i Norge er på grunn av så god dyrehelse, utfordres. For utad ser det ut som om den lave antibiotikabruken viser at bøndene ikke tar seg bryet med å behandle de syke dyrene sine.

Hedmark Bondelags leder skriver at Bondelaget er opptatt av dyrevelferd. Vis det!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke