Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Hedmark er med

0
Publisert: 22.jun.2015 04:00
Oppdatert: 22.jun.2015 07:22

Det er nesten så en ikke tror det en leser i HAs leder 15. juni – «Innlandet ikke prioritert». Fokuset er på den siste tildelingen fra Innovasjon Norge/SIVA/Forskningsrådet til miljøer som har fått Arena-, NCE og GCE-status. Lederskribenten overser at her er kampen meget hard, tildelingskriteriene tøffe og at Arena Heidner får forlenget sin kontrakt i to år og fokuserer i stedet på at Raufoss-miljøet ikke nådde opp i konkurransen om å bli et «Global Centre of Expertise»(GCE).

Hva snakker vi om her? Raufoss har allerede status som ett av 14 NCE – Norwegian Centre of Expertise – miljøer i Norge. Merk; Det er flere fylker enn det er NCE! Alle fylker/regioner har ikke slike miljøer. Innlandet bør heller fokusere på at vi faktisk har ett.

GCE henger enda et hakk høyere. Med denne siste tildelingsrunden, er det fortsatt ikke mer enn tre – 3 – GCE’er i Norge. Dette er et relativt nytt konsept og kravene er MEGET høye. Næringsklyngen skal være verdensledende for i det hele tatt å komme i betraktning. Sverre Narvesen og Raufoss viser at de har store ambisjoner. Det er bra! Selvfølgelig er han også skuffet. Jeg håper han bruker det som inspirasjon til å fortsette det gode arbeidet, men Hamar Arbeiderblad bør forventes å kunne holde «beina litt på jorden». Dette betyr da ikke at «Innlandet ikke prioriteres»!

Nei, se heller på de mulighetene som åpner seg i Hedmark med dagens regjering. Det føres en meget aktiv næringsprioritering i statsbudsjettene. Skattereduksjoner, særlig på egenkapital til næringsliv, samferdsel, skole og FOU er prioritert. Dette er klare, politiske prioriteringer som Hedmarks næringsliv bør juble for, men også innse at man må konkurrere om.

Vi har fokus på konkurransekraft. Oljeprisfallet kunne ingen forutse, men utviklingen i kronekursen som dette har utløst, har i tillegg bedret Hedmarks konkurransekraft betydelig. E6 forbi Hamar og oppover til Lillehammer er plassert inn i det nye vegselskapet og det er håp om en atskillig raskere realisering av prosjektet enn de rødgrønne la opp til i den NTP’en de fikk vedtatt. Og det er fullt fokus på trasèløsning for jernbane gjennom Hamar og forarbeidene til utbygging av rv3/25 til Elverum er i gang. Dette er helt sentrale prosjekter for Hedmark og som er viktig for å skape arbeidsplasser og vekst.

Norge må inn i en ny framtid og finne flere motorer som kan bære vårt velferdsnivå. Oljen har gitt oss fantastisk drivkraft de siste årene, men kan ikke forventes å ha samme drakraft framover. Derfor har vår regjering prioritert en milliard kroner mer til innovasjon enn under de rødgrønne. I tillegg er Skattefunn plusset på med 800 millioner kroner, og Klimafondet økt med knappe 20 milliarder kroner. Mye å hente også for dyktige hedmarkinger.

Vi har sterkt fokus på et mer konkurransedyktig landbruk. Til tross for all syting og klaging, viser tallene en bedre utvikling enn under de rødgrønne. Vi har forenklet og redusert reguleringåket, men det gjenstår mye. Samtidig rettes fokus på gründerutvikling i landbruket og skogen har for første gang fått den status den skal ha i klimasammenheng. Innlandet prioriteres og har langt mer fokus enn under forrige regjering.

«Innlandet prioriteres» er mitt budskap. Men vi må gripe mulighetene selv. Nyskaping kommer fra enkeltmennesker’s initiativ, den vedtas ikke av politikere. Regjeringen fører en meget aktiv næringspolitikk med svært synlige og målrettede prioriteringer. De ble etterspurt i årevis med rødgrønt flertallsstyre. Nå gjør vi det. Grip mulighetene, burde være HAs budskap!

Stortingsrepresentant (H)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke