16. sep
 
Hedmark trenger flere ingeniører
Et sikkert vårtegn er at søknadsfristen for høyere utdanning nærmer seg.

Publisert: 12.apr.2018 14:57
Oppdatert: 12.apr.2018 15:01

Innen 15. april må de som planlegger videre studier bestemme seg for hvilken utdanning de ønsker å ta fatt på. Vi står midt i et teknologisk skifte. En utdanning innen ingeniørfag eller teknologi er et sikkert valg.

Ny teknologi gir nye muligheter. De som begynner på teknologiske fag til høsten kommer til å være med på å endre vår hverdag på måter vi ikke ennå vet, med ny teknologi på en rekke samfunnsområder. I tillegg er det mange oppgaver innenfor samferdsel, vann og avløp, byplanlegging, bygg og så videre som skal løses. Om du vil redde miljøet, jobbe med morgendagens kommunikasjonssystemer, it-sikkerhet eller annen teknologi, er ingeniøryrket et godt valg.

Fram til 2015 fikk flertallet av ingeniørstudentene jobb før de var ferdige, og den generelle ledigheten blant ingeniører var så godt som null. Etter den mye omtalte oljekrisa fikk vi et lite hyggelig hopp i ledigheten, men nå ser vi forbedringer, og ledigheten blant ingeniører er igjen lavere enn den generelle ledigheten. Ingeniører i arbeid er godt nytt for oss alle. I en TNS gallup-undersøkelse for et par år siden er det ingeniører folk flest mener er viktigste yrkesgruppen for nye arbeidsplasser og verdiskaping i Norge.

Historisk har ingeniøryrket gitt både trygge og spennende jobbmuligheter og gjør det fortsatt. NITOs behovsundersøkelse for 2018 viser at behovet for ingeniører øker. 43 prosent av de spurte tror det vil bli ganske eller meget vanskelig å finne kvalifiserte ingeniører de kommende tre årene.

Også her i Hedmark tyder resultatene på at det er stort behov for ingeniører. I undersøkelsen jeg refererer til er det 37 prosent av våre lokale arbeidsgivere som tror det vil være ganske eller meget vanskelig å få tak i kvalifiserte ingeniører til sin virksomhet de nærmeste årene. Selv om det ikke er så mange respondenter når undersøkelsen tas ned på fylkesnivå, gir svarene uansett indikasjon på at ingeniører er ettertraktet også i vår del av landet.

Det er sannsynligvis ikke så mange unge potensielle ingeniørsøkere som leser dette innlegget i Hamar Arbeiderblad, men jeg håper at noen foreldre gjør det. Vi vet at det er dere foreldre, sammen med skolerådgiverne, som er de viktigste når ungdom skal velge utdanning og yrke.

Mitt råd er; bli ingeniør og vær med på å skape velferd og samfunnsutvikling!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke