Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Hedmarken krematorium en god idé

Per Lunde fra Ringsaker KrF treffer godt når han i HA 5. april foreslår et felles krematorium for regionen. Han peker på at det i et folketett distrikt som Hedmarken er riktig å ha eget krematorium. Hedmarken sparer tid og penger hvert eneste år på transport, og Gjøvik sparer penger på kremasjonsovn, skriver Lunde. I tillegg peker han på at det blir lettere for gravferdsmyndighetene å holde seg innafor lovens krav til maksimumstid fra dødsfall til kremasjon.

Hans argumenter samsvarer med de Hamar Arbeiderparti har lagt til grunn når vi vil ha et fullverdig Hamar krematorium med ny kremasjonsovn. Det er dessuten et faktum at kapasiteten på Gjøvik er sprengt. Hamar Arbeiderparti mener at en fullrenovering av Hamar krematorium er en lønnsom og framtidsrettet investering.

Antallet kremasjoner i Hamar kommune vil ikke alene forsvare investeringen, men når tilbudet også kan benyttes av våre nabokommuner, mener vi investeringen vil forsvares. Vi er altså forberedt på å forsvare økonomien i prosjektet, når saken kommer til politisk behandling.

For oss i Hamar Arbeiderparti handler livets avslutning både om retten til verdighet og om respekt for den avdødes og de pårørendes ønsker. Denne tilnærmingen til saken vil vi invitere nabokommunene til å samarbeide om.

I et debattinnlegg om krematoriet samme dag, utfordrer ordfører Einar Busterud Hamar Arbeiderpartiet på økonomi og gjennomføringsevne. Det får så være. Ordfører Busteruds debattinnlegg har et saklighetsnivå som snarere gir oss energi til å stå på for et helrenovert Hamar krematorium, eller som Per Lunde foreslår, et Hedmarken krematorium plassert på Hamar.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke