Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Hei(a) Ikea

0
Publisert: 23.mar.2015 04:00
Oppdatert: 23.mar.2015 06:40

Det blomstrer og gror godt i Hamarregionen. Torsdag var det Ikea som åpner dørene. Vi gratulerer og ønsker hjertelig velkommen. At Ikea etablerer seg her er et bevis på at regionen er attraktiv og er et område med vekstmuligheter. Kundegrunnlaget vet vi er godt undersøkt i forkant av en slik etablering.

Hamarregionen har medvind. Vi er en godt integrert bo- og arbeidsregion, med balansert vekst i befolkning og sysselsettingsvekst viser en nylig rapport i Byregionprogrammet. Åpningen av Ikea tar regionen opp et nytt hakk, og bidrar til å øke regionens totale konkurransekraft, i tråd med satsing på infrastruktur, regionforstørring og byutvikling. Vi forventer økt attraktivitet, flere næringsetableringer, og at etableringer som Ikea bidrar til å trekke flere kunder til distriktet. Regionens mulighetsrom er å ta ut flere synergier. Hvordan skal flere lykkes med å bli leverandører og samarbeidspartnere til Ikea og andre store aktører som kommer i kjølvannet av dette?

Kommunene og næringslivet i Hamarregionens har sammen utviklet en felles identitet. Vi skal sammen jobbe for og synliggjøre en romslig region som gir rom for å skape, er et godt vertskap, er Norges spiskammer og gir gode muligheter for et aktivt liv. Vi kjenner igjen disse elementene i Ikeas strategi og bedriftide. Konseptet til Ikea har vi kanskje noe å lære av? Ikea har kvaliteter vi ønsker velkommen i regionen. De er gode på inkludering, innovasjon og kundefokus. Lokalt betyr dette mange nye arbeidsplasser, og spesielt viktige er flere arbeidsplasser for unge mennesker. Deres strategi om å speile befolkningen er noe flere kan hente inspirasjon fra. Kanskje kan flere bli bedre på å se kompetanse som uavhengig av kulturell, sosial og nasjonal bakgrunn. I tråd med regionens arbeid om å bli det gode vertskap har Ikea en strategi om å sette menneskene i fokus og å behandle folk med respekt.

For å styrke Hamarregionens identitet som Norges spiskammer bør vi ha som mål å komme inn som viktig leverandør på matsiden. Vi har mange aktuelle gode aktører innen mat. Ikea er en av Norges største restauranter, og var tidlig ute med blant annet økologisk profil. Nytenkingen og bærekraft har vært Ikeas kjennetegn. Hamarregionen gir genuine muligheter for å leve et aktivt liv med sport, kultur og friluftsliv. Det er hyggelig å se at Ikea responderer på dette. Som eneste Ikea varehuset i Norge har de egen avdeling med innredningstips for bod og hytte.

Hei og heia til Ikea. Hjertelig velkommen til Hamarregionen.

Hamarregionen Utvikling

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke