Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Hei, du skulle ikke ha 5-10 minutter å avse?
Vanskelig tid om sommeren for de ensomme

Publisert: 04.aug.2016 04:01
Oppdatert: 04.aug.2016 09:00

Juli måned er en «laaaang» måned for oss pensjonister, «alle» er bortreist, naboer, venner og familie. Det er ikke aktiviteter verken i pensjonsforeninger, kommunale tilbud som Seniorsenteret Velferden, eller Frivilligsentralen.

Det eneste som det er aktivitet i juli er Friskliv/Senior. De ansatte der deler på ferien slik at de også kan har tilbud i juli måned og kan tilby dagsturer. Alle skal ha ferie så det er noe som vi eldre må godta.

Jeg snakket med en eldre pensjonist her om dagen, hun kunne fortelle at hun hadde snudd døgnet opp ned. Hun sov for det meste om dagen, og da var hun naturlig nok våken det meste av natten. Men det var så godt å koble ut de stille dagene. Nå er det slik at det er mange som kommer seg ut om det ikke er noe å gå på. For en tid siden fortalte en som nettopp hadde blitt alene, det er stor forskjell på de dagene som jeg bare går hjemme og den dagen jeg er i butikken og treffer en som jeg kan slå av en prat med.

Det å kunne «slå av en prat» med et annet menneske er så betydningsfullt for de som er ensomme, ja vi fatter det ikke. På mine daglige turer går jeg forbi et borettslag der mange sitter ute, når det er vær til det. Jeg tar en tur innom, for det synes jeg er hyggelig, de forteller de løser verdensproblemer der de sitter, ja og så forteller de historier for hverandre. Og har de ingen historie og fortelle, så finner de opp en. Det er bestandig slik at det er noen som er flinkere til å holde samtalen i gang en andre. Og de har det kjempehyggelig, så en prat kan forandre dagen til noen og hver.

Møter du en som du vet lever ensom, ta kontakt og gjør livet rikere for vedkommende, det skal bare en 5-10 minutter til å gjøre en forskjell.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke