Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Heia lærlingene

0
Publisert: 14.sep.2015 04:00
Oppdatert: 14.sep.2015 10:30

Det å være lærling er virkelig noe å være stolt av. Det å velge en yrkesrettet skolegang, er et viktig valg å ta. I fremtiden kommer det til være stor mangel på fagarbeidere her i landet vårt, og dette må vi gjøre noe med.

Å heve statusen til yrkesfagene, samt det å jobbe for å øke tilbudet med antall læreplasser og lærebedrifter, er veldig viktig for oss nå og i fremtiden. Vi trenger den faglige kompetansen fagarbeiderne følger med seg. Lærling, vær stolt av deg selv! Vær stolt av det yrket du utdanner innen, og vær stolt av at du er på vei til å bli en fagarbeider. Og husk at med et fag-/ svennebrev i lomma, stiller du sterkere når du skal søke jobb. Vi har tillit til dere.

Det er også viktig at du som lærling, blir ivaretatt på best mulig måte. Du har ikke bare plikter, men også rettigheter. Det er Fellesforbundet som forhandler med arbeidsgivernes organisasjoner om lærlingenes lønn og arbeidsvilkår innen våre bransjer. Å være organisert som lærling, vil hjelpe deg å sikre dine rettigheter. Er det ting som er vanskelig, eller du trenger noen å snakke med når det gjelder jobb, er det fint å vite at man kan henvende seg til noen utenfor bedriften du er ansatt i. Det å ha støttespillere kan hjelpe mye.

Fagopplæringen er arbeidslivets egen utdanning, og skal sørge for at vi nå og i fremtiden er sikret fagarbeidere i de fleste ulike yrkesgruppene. Dette er en av rollene forbundene har i fagopplæringen. Som organisert i fellesforbundet, kan du også være med å påvirke utviklingen av fagopplæringen i arbeidslivet.

For Fellesforbundet oss er det veldig viktig å satse på lærlingene, samt at lærlingene får en forståelse for hvilke rettigheter de har i arbeidslivet. «Gjør din plikt, og krev din rett!»Husk at lærlingene er fremtiden, vi heier på dere.

Ungdomsutvalget i Fellesforbundet avd. 103 Ringsaker

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke