Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Heia Statoil!

Publisert: 20.des.2016 14:53
Oppdatert: 20.des.2016 15:10

Statoil har solgt seg ut av oljesandprosjektene i den kanadiske provinsen Alberta. Selskapet er dermed ikke lenger operatør for noen oljesandvirksomhet. Det er den skitneste av all oljeutvinning. Dette er derfor svært gledelig nytt, og grunn til å feire. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle skrive disse ordene, men denne uka er det faktisk grunn til å si «heia Statoil!»

Selvfølgelig er dette ikke et uttrykk for at Statoil har blitt et miljøbevisst selskap, men snarere en hardtslående økonomisk realitetsorientering utløst av fallet i oljeprisen. Det er bare synd disse investeringene måtte koste samfunnet nær 45 milliarder kroner før vi kom oss ut. Mye langsiktig bra arbeid kunne vi lagt ned om vi hadde brukt disse pengene til energi- og klimatiltak i Norge i stedet, som til utskifting av oljefyr og til å montere solcellepaneler på offentlige bygninger. Men kanskje vi kan ønske de ansvarlige politikere og deres trofaste velgere bedre lykke neste valg?

1. kandidat for Miljøpartiet De Grønne

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke