15. sep
 
Heksa Hvit i norske skoler vil fjerne både julen og Jesus

Publisert: 20.des.2016 16:26
Oppdatert: 20.des.2016 16:40

På 5. trinn i vinter har vi hatt fordypning i Narnia. Der regjerer Heksa Hvit. Hun har gjort at det er evig vinter og at det aldri er jul i Narnia. Hun har fordrevet julenissen fra Narnia og ingen får lov til å tenke på Aslan eller snakke om han. De som bor i Narnia ønsker egentlig ikke dette, men de tør ikke annet enn å adlyde heksa, for ellers blir de gjort til is.

Parallellen til norsk skole er slående. Rektor etter rektor bøyer seg for en eller noen få foreldre som ofte har tilknytning til humanetisk forbund, og som er støtt over at barna synger om Jesus og nissen. De ser på det som den største fare at barn i Norge skal få lære om hvorfor vi feirer jul og at vi holder på de kristne juletradisjonene. Rektorene bøyer seg raskt for litt påtrykk fra denne gruppen av frykt for å bli gjort til is.

Humanetikerne skyver ofte muslimene foran seg, og skylder på at våre nye landsmenn tar anstøt av at de må høre om Jesus og hvorfor vi feirer jul. De påstår ofte at muslimene ikke kan synge om Jesus eller gå på skolegudstjeneste fordi det krenker deres religion.

Min erfaring med muslimer er ikke dette. De er glade for å høre om Jesus og synger gjerne med på julesangene. De muslimske barna vi har hatt på Ingeberg skole har stort sett alltid vært med på julegudstjenestene og tatt del i juleforberedelsene med den største glede.

I Stavanger var det noen få eller kanskje bare et foreldrepar som ikke ville ha «kristen forkynnelse» skolen. Det var den størte fare at elevene skulle synge «Deilig er jorden» eller andre julesanger, og til og med nissen skulle ut av skolen. Elevene skulle aller nådigst få nynne med på «Deilig er jorden», men ikke synge sangen fordi det var forkynnelse! Rektor på skolen bøyde seg raskt for Heksa Hvit av frykt for å bli gjort til is, og da måtte hele skolen også adlyde heksas ønsker.

Mange rektorer på mange skoler bøyer seg for de få humanetikerne som føler kall til å bestemme hva minst 90 prosent av vi andre skal mene, og med sitt mindretallstyranni får de lov til å styre og bestemme over oss andre. Det er på tide med et opprør mot Heksa Hvit slik at vi kan få julen og innholdet i julen tilbake i skolen.

På Ingeberg skole har vi akkurat hatt en flott juleforestilling. Da hørte vi at vi feirer jul fordi Jesus ble født, vi sang kristne julesanger og hadde et flott julespill framført på engelsk. Elevene på 4. trinn sa alle replikkene på feilfri engelsk og sang alle julesangene om Jesus på engelsk! Vi lærte også om norske juletradisjoner som å gå julebukk, og så blånissene og rødnissene danse Både barn og voksne gledet seg og syntes det var en flott forestilling.

Heldigvis har vi ikke noen Heksa Hvit på Ingeberg som vil avlyse både Lucia feiringen og jula, og det tror jeg alle er glade for.

Ta jula tilbake og la de gode norske juletradisjonene få leve videre til neste år. La ikke Heksa Hvit får diktere hva alle andre skal si og mene, men la henne trekke seg tilbake på eget Isslott og leve der uten jula og julenissen. Hun skal ikke får ta oss andre til fange og gjøre oss til is.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke