hacklink
18. sep
 
Hele verdikjeden for skog i Stange og Hedmark
Bio-økonomi.

Publisert: 04.sep.2015 04:00
Oppdatert: 04.sep.2015 08:59

KrF satser på miljøvennlige og bærekraftige næringer som vil være avgjørende i det «grønne skiftet» vi står fremfor. Derfor styrker KrF den delen av økonomien som trolig har størst potensiale til å løfte oss ut av oljealderen – bioøkonomien.

Skogen er en viktig ressurs i Stange og Hedmark, og de siste årene har det vært tatt ut mer virke enn på lenge på grunn av bedre tømmerpriser og avvirkningsklar skog. Ingen - om noen yrkesgruppe tenker så i generasjonsperspektiv som skogeierne.

De trærne som plantes i morgen skal først høstes av neste generasjon om 70 år. Det var i vår jeg sammen med kommunestyret først gang møtte hvilken teknologisk næring også skogindustrien er. Jeg ble også imponert over det antall lastebiler med tømmer som blir transportert ut fra våre to store allmenninger.

Les også: "Jeg ser halen på noe stort..."

For KrF har det vært viktig å legge til rette for en helhetlig verdikjede for skognæringen fra planting til virke. Derfor var en av KrF sine prioriteringer i fjorårets budsjettforhandlinger med H og FrP å få til økte bevilgninger til en helhetlig verdikjede for skognæringen.

En av de store flaskehalsene i skognæringen er infrastrukturen. Derfor nær dobler KrF satsingen på dette sammenliknet med 2014. Videre satser KrF på økt bruk av tre og styrker også skog-, klima- og energitiltakene i skognæringen. Skognæringen er innovativ og fremtidsrettet, og KrF ønsker å stimulere til økt forskning og utvikling i næringen. Derfor styrker KrF miljøteknologiordningen og Innovasjon Norge.

Les også: Skogsektoren kan firedobles

Vern av skog er et godt klimatiltak og en viktig måte å bevare biologisk mangfold på. KrF fikk gjennomslag for økte bevilgninger til skogvern for å holde tempoet oppe og øke andelen fredet skog.

Til vinteren skal Stortinget vedta ny helhetlig politikk for skognæringen. Da vil oppdatert kunnskap trengs, og jeg ser frem til å få nye innspill fra skogeierne som kan videresendes til vår talskvinne, Line Henriette Holten Hjemdal.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke