Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
k
 
Helgesen - har gitt Erna banesår

Publisert: 06.jan.2017 17:22
Oppdatert: 06.jan.2017 19:56

En skal søke lenge etter en statsråd som har håndtert en sak mer klønete enn hva Helgesen har gjort i ulvesaken. Sentrale høyrepolitikere på toppnivå er rasende, de har forstått at dette svekker Ernas drøm om fire nye år i førersetet for Norge. Det hjelper da også lite da at landbruksministeren fra Frp er dypt uenig i Helgesens avgjørelse hva ulvejakt angår.

Brorparten av sentrale politikere har nok undervurdert harmen og misnøyen ute i distriktsnorge over en mislykket rovdyrpolitikk. Ap som nå kan kapre tusenvis av stemmer fra regjeringspartiene ved høstens stortingsvalg bør kjenne sin besøkelsestid, men Gahr Støre som ellers briljerer med sine talegaver er i disse dager nokså taus, så hva kan vi velgere lese ut av det?

Senterpartiet derimot tror jeg vil gjøre et brakvalg, Trygve Slagsvold Vedum var modig nok til å stille seg i spissen for demonstrantene i Oslo nylig. Samarbeidspartiet vinglende Venstre med rovdyrelsker Elvestuen i spissen risikerer derimot å havne under sperregrensen, atter en snubletråd for Erna.

Ap og Gahr Støre må heller ikke gå i den fella at de blir så seierssikre på høstens valg at de blir bleke i rovdyrdebatten. Ikke undervurder den norske bonden, for om du fulgte med i historietimene på skolen, så bør du vite at den Norske grunnloven er skrevet av bønder. Langt tilbake falt Olav den hellig for bondehærens overmakt.

Norsk presse som i stort er dominert av urbane mennesker og tankegang makter ikke i dagens situasjon å gi et godt og riktig nok bilde av rovdyrproblematikken. Den urbane veivalsen er den som først får grønt lys. Vi snakkes etter høstens valg, det går raskt mot en ny valghøst.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke