Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
VIL FORTSETTE Å ØKE: Verdiskapingen i helsenæringen fordoblet seg fra 2004-2014 – en vekst som må antas å bli minst like høy de neste ti årene. KILDE: NHO
 
Helsenæringen gir nye arbeidsplasser
Helsenæringen er et helt sentralt svar på omstillingsbehovet i norsk økonomi. Den har et enormt potensial. Vi snakker om 10.000 arbeidsplasser – og Innlandet kan få sin andel.

Publisert: 28.jun.2016 04:00
Oppdatert: 28.jun.2016 11:13

Norsk helseindustri er svært internasjonalt orientert og karakteriseres av tung forsknings- og utviklingsinnsats. Norge står midt oppe i en omstilling. Det er stort behov for arbeidsplasser og eksportinntekter. Helsenæringen er en viktig bidragsyter.

Studien «Verdiskaping i helsenæringen» av Menon Economics viser at Norge er godt rustet til å utvikle en global helseindustri. Vi har et ledende helsevesen, etablerte helsemiljøer med stor eksport, gründere med internasjonale ambisjoner, samt mye forsknings- og utviklingsaktivitet i sektoren.

Verdiskapingen i helsenæringen fordoblet seg fra 2004-2014 – en vekst som må antas å bli minst like høy de neste ti årene. Helseindustrien eksporterte for hele 20 milliarder i 2015 og åtte av 10 bedrifter har internasjonale ambisjoner. En av tre vil bli verdensledende innenfor eget marked.

Helsenæringen gir opplagt verdiskaping og samfunnsøkonomiske gevinster, og NHO oppfatter at det er bred politisk enighet om målsettingene i HelseOmsorg 21 og ambisjonene om at helse er et næringspolitisk satsingsområde. Det er viktig at regjeringens HelseOmsorg21-melding følges opp med konkrete satsinger som stimulerer næringsutvikling i helse- og omsorgssektoren.

Produksjon er en nøkkelfaktor når denne næringen skal utvikles. Curida har med sin fabrikk i Elverum ett av få høykompetente produksjonsmiljøer i Norge for legemidler, og har i tillegg en unik posisjon i de mest innovative delene av norsk livsvitenskap. Curida har som visjon å bli et nasjonalt senter for industrialisering av medisinsk innovasjon. Det handler om å gå fra fremragende forskning til industriarbeidsplasser og skatteinntekter.

I løpet av kort tid er 35.000 arbeidsplasser blitt borte i oljeindustrien. Disse jobbene må Norge erstatte. Det vil ikke skje i én enkelt næring, men helseindustrien kan skape rundt 10.000 nye jobber. Med Curida som utgangspunkt vil Innlandet også få sin andel av disse.

Sammen med andre lands- og bransjeforeninger arbeider NHO for å fjerne barrierene som bedriftene møter. NHO skal være et talerør for helsenæringen og hele verdikjeden, og skal gjøre det lettere å lykkes som helsebedrift i Norge.

Etter å ha gjenåpnet Curida-fabrikken i Elverum i fjor skrev statsminister Erna Solberg at en satsing på helseindustrien er rett medisin for Norge. Vi jobber nå for å gjøre regjeringens ambisjoner om til virkelighet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke