Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Helt annet syn på fortapelsen

Publisert: 27.jan.2017 16:18
Oppdatert: 27.jan.2017 16:17

Jeg har med interesse lest mange av Erik Kristiansens leserinnlegg i HA. Blant annet det der korstogenes historie ble beskrevet fra ca. 1100-1300 etter Kristus. Det var saklige greier. Nå lages et lite som ikke får slik fremskutt plass, som mye annet har fått. Jeg kan aldri huske at jeg på godt og vondt er blitt så sitert noen gang. Men han gjør ved en anledning et hopp i sine tanker som forundrer meg. Jeg finner ingen sammenheng fra det ene til det andre. Jeg tenker på tankespranget etter at han siterer at Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd ikke kan være uenige og til sitatet: «Det tyder på at det går en sann vekkelse over verden....»

Så kommenteres mitt spissformulerte innlegg om ulv og det sies: «...veldig mange står i fare for å stupe ned i fortapelsen......».

Syvende Dags Adventistene har et helt annet syn på fortapelsen enn ulike kriste konfesjoner har prediket i generasjoner. Ellen G. White slo an tonen i boken Early writings ved oversatt til norsk: Evig liv er ikke et liv i evig smerte. Et mer direkte oppgjør med tanken om et helvete som et sted skal du lete lenge etter. Jeg kan ikke her komme med den solide Bibelske begrunnelsen.

Gud er kjærlighet. Bibelen nevner ofte dette. Både muslimene og katolikkene holder fortsatt på at helvete er et sted blant mange av sine skriftlærde. Det er riktignok ikke evigvarende som det ble til for mange andre kristne konfesjoner. Dette tøvet tok vi avsand fra for over 150 år siden. Derimot er det et evig liv i en evig himmel Og himmelen greier vi ikke helt å forestille oss ennå. Der blir det flott utenfor tid og rom. Gud tar oss sikkert også med på en reise fra en stjernetåke til en annen. Så vi kommer ikke til å kjede oss.

Trist at lutheranerne ikke fulgte opp Luther som sterkt tok avstand fra den katolske læren om sjelens udødelighet. Sjeler- mennesker kan dø for alltid. Bibelen betegner det som den 2. død. Da hadde Lutheranerne vært med Syvende Dags Adventistene på å fullføre reformasjonen nå.

Men når det er sagt. Vi lærte nok fornuftige saker i skolen i Norge da vi sang statskirken store salme: Kjærlighet fra Gud springer like ut. Men så ble vi litt forvirret. Denne straffen virket meningsløst streng. Vi fant ingen logikk her og vi gjorde oss vel ikke noen tanker rundt det heller.

Men her på Hedmarken var folk heldigere enn meg. For her på Hamar var Skjelderup biskop. Og han hadde sittet på Grini sammen med adventist pastor Valen. Så både Valen og Skjelderup var adventister med hensyn til helvete. For begge dem var ikke helvete et sted der nede. Det er det heller ikke for meg og de ca. 20 millioner Syvende Dags Adventister jorden rundt. Vi tror at Gud er kjærlighet, slik Jesus viste Han fram i bergprekenen og ellers.

Informasjonssekretær i adventkirken Hamar

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke