Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
HELTID: Det er viktig å få flere over på heltid, mener innsender.
 
Heltid en rettighet – deltid en mulighet
En av kommunens viktigste oppgaver er å levere gode velferdstjenester til innbyggerne. For å lykkes med dette er de ansatte viktig.

Publisert: 03.jul.2019 14:28
Oppdatert: 03.jul.2019 14:35

Hamar Arbeiderparti har alltid vært opptatt av gode arbeidsvilkår for kommunens ansatte. Vi har ved flere anledninger initiert arbeid med å få flere over fra deltidsjobb til heltidsjobb. I forrige kommunestyreperiode deltok Hamar kommune i et prosjekt i regi av Kommunal- og moderniseringsdepartementet kalt «Saman om ein betre kommune», hvor deltidsproblematikken ble satt under lupen. Der ble det slått fast at «Hamar har en sterk deltidskultur» og at det tar tid å bygge en heltidskultur. Politisk ledelse, tillitsvalgte og administrasjon deltok i prosjektet. I etterkant har kommunens administrasjon fulgt opp arbeidet med mange gode tiltak.

I formannskapet 12. juni leverte Hamar Arbeiderparti et forslag til handlings- og økonomiplanen hvor vi ba kommunedirektøren utrede mulighetene for å øke andelen heltidsstillinger i kommunen. Vi ba samtidig om en oversikt over det arbeidet som er gjort i kommunen i de senere årene, jf. bl.a. prosjektet beskrevet over. I formannskapet 26. juni la helse- og omsorgssjefen fram en slik oversikt. Der kan vi veldig gledelig lese at den gjennomsnittlige stillingsbrøken har steget fra 57 prosent i 2016 til 61 prosent i 2018 og hele 67,5 prosent i 2019. Det er en formidabel økning, og vi gratulerer Hamar kommunes administrasjon og ansatte for å ha fått til dette. Samtidig viser det at det er viktig å ha et politisk trykk på problematikken.

I neste kommunestyreperiode skal Hamar Arbeiderparti følge ytterligere opp. Vi har en ambisjon om å få ytterligere ansatte over i heltidsstillinger. I helse- og omsorgssjefens orientering ble det lagt til grunn at en heltidskultur er definert som at minst 50 prosent av de ansatte jobber heltid. Status i Hamar er at det er 45 prosent som jobber i heltidsstillinger. Vi skal sammen med administrasjonen og de ansatte jobbe for å ytterligere øke gjennomsnittsbrøken og høyne andelen som jobber fulltid.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke