17. sep
 
Hemmelige e-postadresser

Publisert: 27.mar.2015 04:00
Oppdatert: 27.mar.2015 08:47

For et par årtier siden hadde folk flest fått seg datamaskiner med mulighet for å sende og motta e-post, en uformell og rask kommunikasjon. Man skulle tro at det da ville oppstå kataloger over e-postadresser, slik at man raskt kunne finne dem på nettet på samme måte som telefonnumre. Men slike kataloger har jeg aldri sett.

Så skulle man tro at når man taster inn en person eller bedrift, skulle det være like lett å finne e-postadressen som telefonnummeret. Det er sjelden man finner den.Jo større en bedrift er, desto mindre sannsynlig er det å finne e-postadressen.

Så kan man ringe? Hvor lenge? I dag fikk jeg beskjed fra Postbanken at ventetid var ett minutt og fem sekunder. Etter å ha ventet i to minutter, fikk jeg beskjed om at det var mange som ringte. Da jeg hadde ventet i minst fem minutter hadde jeg mistet tålmodigheten, logget meg ut, lette her og der etter e-postadressen for så å finne ut at den ikke fantes.

Hvis jeg vil meddele meg, for eksempel med et spørsmål, til Postbanken, må jeg altså enten vente i telefonen på ubestemt tid eller skrive brev. Da går det minst tre dager før jeg får svar. Firmaer eller foretak som tjener millioner og milliarder burde ha råd til flere kundebehandlere.

Også legekontor burde bruke e-post. Mange mobiltelefoner har et tastatur som er så lite at man burde ha fingre som ei sydame for å betjene det. Det medfører feiltasting og alt for korte setninger.

Man må da kunne unngå sensitive opplysninger på e-post likegodt som med SMS, for eksempel når man vil gi beskjed om at man trenger en resept eller en legetime.

Men hvorfor har ikke bankene og større bedrifter e-postadresse når de ikke har råd til nok kundebehandlere?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke