16. sep
 
Heng bjelle på katten din!

0
Publisert: 22.jun.2016 04:00
Oppdatert: 22.jun.2016 07:05

Nå er vi midt inne i hekkesesongen, og da tar katter i norsk natur opp imot 10 millioner småfugl, dette kunne vært unngått om katteeiere og kattejegere hadde gjort jobben sin. Ikke nok med at vi har huskatter, men det finnes nesten like mange villkatter som også trenger mat hver dag.

Særlig i og omkring byene våre er det store bestander av villkatter. Mattilsynet antar at det er rundt 600.000 huskatter i Norge, men tallet er antakelig enda høyere. Altfor mange katteeiere unnlater å sterilisere kattene sine eller gi dem p-piller, slik at ukontrollert formering er ikke uvanlig. Jeg har sett folk som har hatt både 30 og over 50 katter, og jeg har aldri hørt at Mattilsynet har reagert på uansvarlig kattehold.

Feige politikere og byråkrater nøler også med å innføre tvungen registrering av katter, følgelig er norsk kattehold helt ute av kontroll. Vi har fått dyrepoliti, men ingen ofrer de mange millioner småfugl som i disse dager fortæres av katter rundt omkring i landet en eneste tanke.

Ornitologer har i mange år ropt et varsko om at småfuglbestanden er i sterk tilbakegang, men de snakker for døve ører, myndighetspersoner med makt til å bedre situasjonen gjør ingenting etter hva jeg kan oppfatte. Om en ulv blir skutt er det journalister i hundretall som skriver, men om småfuglmassakeren i millontall, da enser de samme journalistene ingenting. En lystig fyr foreslo som hasteløsning å sette bjelle på kattene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke