hacklink
17. sep
DEMOKRATIDUGNAD: Alle sju partier i Løten pakket valgkampprogrammer til felles distribusjon. Her ved Venstres Silje Hafslund (f.v.), Miljøpartiet De Grønnes Marianne Mittet, Frps Per Egil Storsveen, Sps Else Bjørke og SVs Gunnar Søberg.BEGGE FOTO: MARTIN NÆSS KRISTIANSEN
 
Her er alle politiske feider lagt til side
De sju partiene på kommunevalg i Løten sparer både egne penger og felles miljø på en real demokratidugnad.

Publisert: 17.aug.2015 06:48
Oppdatert: 17.aug.2015 06:58

– I dag viser lokaldemokratiet i Løten seg fra sin beste side, mener ordførerkandidat Gunnar Søberg (SV), mens han og samtlige politiske meningsmotstandere står samlet i kommunestyresalen på Tingberg for å føre demokratiet videre.

Vanligvis er de samlet her for å kjempe sine politiske kamper over hesteskoen – nå for å pakke partiprogrammer til felles utsendelse.

– Det er veldig gledelig og sikkert litt spesielt at vi klarer å samarbeide om dette, smiler Senterpartiets tredjekandidat, Else Bjørke, i det hun river opp en eske full av hefter som ordførerkandidat Marte Larsen Tønseth (Sp) pryder fronten på.

– Tullete å kjøre på rekke

De er alle opptatt av bred valgdeltakelse fra folk som bor i Løten når kommunevalget skal avgjøres 14. september. Og ikke minst er alle sju partiene svært opptatt av å nå ut til velgerne med sine gode budskap og velpoengterte argumenter for valgkampen.

– Men det viktigste er at folk bruker stemmeretten sin. Jeg vil heller at en hver stemme går til et annet parti enn SV, enn at stemmen ikke havner i urnen i det hele tatt, svarer ordførerkandidat Gunnar Søberg (SV) når han blir bedt om å velge.

Mange ulike synspunkter kommer til sin rett i partiprogrammene, men èn ting synes de sju partiene det er lett å stå sammen om:

– Politikken vår må ut til folk, og da kan vi jo like gjerne samarbeide om distribusjonen. Vi synes alle det er tullete at sju partier skal kjøre etter hverandre til alle postkassene i Løten. Det er ikke spesielt miljøvennlig, påpeker Bjørke.

Kommunen spanderer

Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre, Senterpartiet, Miljøpartiet De Grønne, Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti deltok alle på demokratidugnaden torsdag.

– Det er hyggelige og engasjerte folk i politikken i Løten, og i dag er tonen ekstra lett og ledig, smiler ordførerkandidat Silje Hafslund (V), som synes samdistribusjonen er en fin løsning.

– Praktisk og effektivt, slår hun fast.

Den samme ordningen hadde Løten-partiene foran valgkampen for fire år siden, da prosjektpenger fra «Kvinner i lokalpolitikken» finansierte det hele. Da Else Bjørke spurte kommuneadministrasjonen om å støtte oppom en gjentakelse, var rådmannen positiv. Kommunen spanderer frakt og konvolutter, ifølge Bjørke, og har gjort avtale med Bring om distribusjonen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke