15. sep
Sykkelaksjon fra Natur og Ungdom.
FOTO: Frank Brandsås
 
Her har du sykkelbyen din, Einar

Publisert: 25.sep.2018 11:22
Oppdatert: 25.sep.2018 11:33

Natt til mandag dro nærmere 25 medlemmer av Hamar Natur og Ungdom ut i Strandgata med én plan: Å lage sykkelvei med de midlene vi hadde for hånd. Nemlig krittspray.

Da Hamars innbyggere dro på skole og jobb gjennom den trange paradegaten noen timer senere, møtte de det signalfargede budskapet vårt om at «bilen er i veien».

Og selv om vi mener at budskapet ikke kunne kommet klarere fram, kan det virke som det har gått rett over hodet på ordfører Einar Busterud, og de engasjerte mennene på Facebook som ber oss ta livet av oss.

Vi har formidlet en utvetydig kritikk av at Hamar kommunes dårlige tilrettelegging for syklister ikke kan gjemmes bak noen hundre meter sykkelvei i bruddstykker spredt over byen.

LES OGSÅ: Her er de unge som malte Strandgata

Vi ville ta saken i egne hender, og vise at bilen kjører på et sted som kunne vært sykkelvei, hvis man for noen år siden virkelig hadde tenkt fremover.

Einar Busterud svarte at vi i NU «bommer litt fordi det er Statens vegvesen, og ikke Hamar kommune som eier Strandgata». Og kommentarfeltet på Facebook er for det meste preget av folk som mener sykkelveien vi tegnet ikke fungerer fordi Strandgata allerede er for trang for motgående trafikk, og dessuten kan vi holde oss på fortauet, og helst hjemme hos mamma der vi hører hjemme.

Vi har aldri ment at linja vi tegnet med krittspray på én side av veien, midt på natta er en plantegning for hvordan det burde se ut. Tvert imot. Det er for å vise hvor lite tilrettelagt Hamar er.

Folk i alle aldre har vist oss støtte på sosiale medier, og vi vet at vi ikke er de eneste som bryr oss om fremtiden. Vi trenger at Hamar løfter blikket, selv om veien ikke er «deres».

Vi kan dessverre ikke lage sykkelvei igjennom rådhuset, Einar.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke