Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
Utbygging: Tomta etter gamle Ankerskogen videregående - Ankerhagen. Her finnes det utbyggingsmuligheter.Foto: Trond Lillebo
 
Her kan dere bygge
HA spør Høyre og ordfører Einar Busterud om hvor Hamar kan få nye boliger dersom vi ikke skal rive miljøskapende funksjonelle hus som gir Hamar særpreg og sjel? Det har de ikke noe svar på. Da kan Rødt Hamar hjelpe.

Publisert: 02.apr.2019 13:34
Oppdatert: 03.apr.2019 07:04

Det kan se ut som evnen til kreativitet og nytenkning er svekket hos Knut Fangberget og Busterud etter å ha styrt byen i tospann i 16 av de siste 20 årene.

Einar Lund, ivrig bypatriot, sier i HA 25. november 2018 at fortettingsmuligheter i de 30 mest sentrale kvartalene viser at det kan bygges ca. 35.000 kvm. gulvflate i samsvar med gjeldende sentrumsplan. Flere av disse mulighetene er på tomteareal som Hamar kommune eier. I tillegg er det store muligheter for boligbygging utover Vangsvegen fra Østregate til Briskeby stadion + mulighetene på tomta til Ankerskogen videregående skole.

Mange av disse arealene har vært ledig for utbygging i flere år. Rødt Hamar vil utfordre Høyre og BBL til å ta politiske grep som sikrer utbygging av slike arealer. Da er det unødvendig å rive hus i sentrum. Kommunen fikk i 2017 utarbeidet en egen forretningsanalyse, utført av Asplan Viak. Jeg anbefaler Fangberget og Busterud å lese den, i tillegg har vi Gehl arkitekters byromsplan fra 2013 som gir en god oversikt over hva slags verdier dagens sentrum har og hvordan disse bør videreføres i kombinasjon med en fortetting.

Dagens situasjon beskrives godt allerede der. De sier det er mange initiativer, men svak synergi. Rødt Hamar mener det er en viktig politisk oppgave å få til denne synergien og utvikle byen i sammenheng. Vi foreslår derfor at kommunen oppretter et kommunalt boligselskap som kan være med å utforme og utvikle en boligpolitikk med en sosial forankring. Da kan vi utvikle en by for alle ikke bare for de høy egenkapital og godt betalte jobber eller høy pensjon.

Vår henstilling til politikerne at de ikke ødelegger det som blir beskrevet som god byplantradisjon i Hamar, men heller vente på den nye sentrumsplanen som er under arbeid og inntil da må det vedtatte planverket gjelde.

Vi mener vi har gode muligheter til å ta vare på og utvide dagens grøntarealer i sentrum, samtidig som vi gjør byen mer miljøvennlig og gir rom for en boligpolitikk med sosial profil hvor flere kan bo sentrumsnært. Da må en se byen i sammenheng og ikke tillate reguleringsplaner ut fra utbyggernes interesser.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke