Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Hevnen, hatet og terroristen Breivik
Kriminalpolitikk.

Publisert: 13.nov.2015 04:00
Oppdatert: 13.nov.2015 08:49

I hovedinnlegget i Debatt 7.11 skrev Carsten Bleness om noe av reaksjonen på 27 år gamle Kamzys tanker om behandlingen av Breivik i ettertid. Hun ønsker at Breivik skal ta inn over seg hva han har gjort og forhåpentlig, ta selv tar avstand fra sine holdninger og handlinger, å prøve gjøre opp for seg overfor ofrene, samfunnet og alle berørte.

Dette ville være et nyhetsskup og en drøm for journalistene, å kunne gå til radaksjonen med hennes tanker. Men nei, Aftenpostens Harald Stanghelle tar klart avstand fra innholdet og tar alt bokstavelig og han mener bestemt at «Anders Breivik like gjerne kan gå fritt ute det norske samfunnet». Da blokkerer han all videre tankegang hva som kunne være det beste og riktigste i fremtiden.

Les også Bleness' lørdagskommentar: Hevnen, hatet og terroristen Breivik

Det ville også vært et «skup» om media tok opp Breiviks holdninger som førte til hans handlinger. Nei, det vil vi ikke ha noen diskusjoner om. Den norske folkesjela har i lang tid vært som Ibsen sier i Brand, vi er oss selv nok. Det er ikke noe alibi for å være snillest i verden å henvise til hva vi gir til utviklingslandene eller i TV-aksjonen, sett i relasjon til folkemengden. Vi gir av vår overflod, det er ikke det samme som å være snillest. Noe Frp kaller «godhetstyranniet».

Idag kommer flyktingene fra land vi ikke identifiserer oss med. Da må vi stenge grensene og stramme inn. Selv om vi må erkjenne at vi har et medansvar for flyktingene og årsaken til at de kommer til Vest-Europa og til oss.

Hvem ville ikke flykte fra utbombede byer, ødelagt infrastruktur og fattigdom. Er det lov å være fremmedfientlig ved å dekke seg bak religion, hudfarve eller noe annet. Flere påstår at de tenker på sine barn og barnebarns velferdsgoder som vil gå tapt dersom vi tar ansvar for flyktningene i 2015 og 2016. «Det er goder vi og våre forfedre har opparbeidet ved sparsomhet gjennom tidene».

Nei, det er oljeressursen som er blitt skapt gjennom millioner av år som gjør at vi er verdens rikeste nasjon og mindre solidariske som medmennesker.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke