Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
HiG, NTNU og andre

0
Publisert: 03.mar.2015 04:00
Oppdatert: 03.mar.2015 07:18

Høgskolen i Gjøvik (HiG) vil bli fusjonert med NTNU (Teknisk Naturvitenskaplig Universitet) i Trondheim. Det er en stor fjær i hatten for HiG at dette skjer.

Det viser at det høgskolen står for, blir respektert av en av de fremste utdanningsinstitusjonene i landet. Det bør vi som bor i Innlandet være stolte av. Men slik er det tydeligvis ikke. Det er blitt reist en rekke kritiske røster fra ymse hold.

Det er synd, for den tilknytningen som HiG nå får til NTNU, vil få mange positive ringvirkninger, for høgskolen naturligvis, men også for oss på Fagskolen Innlandet(FI) og ikke minst det regionale næringsliv. Studenter som blir utdannet på høgskolen og fagskolen vil helt sikkert bli mer attraktive på arbeidsmarkedet.

Skolene samarbeider på mange plan, faglig og personalmessig, og når NTNU kommer inn i bildet, vil dette føre til mer prestisje for våre utdanninger. Derfor er vi på Fagskolen Innlandet veldig positive til den fusjonen som er i ferd med å skje.

Enkelte andre utdanningsinstitusjoner og næringsledere har en annen vinkling på denne fusjonen. Imidlertid, samarbeidet for å etablere et universitet i Innlandet har strandet, og den enkelte høgskole har gått videre i sine planer om å bli en slagkraftig og robust skole.

Dette har resultert i at de har fokusert på sine sterke fagområder. HiG har sterke fagområder innen teknologi og helse. HiL og HiHm har sterke fagmiljøer innen andre områder. Det er viktig for næringslivet og offentlig sektor i Hedmark og Oppland at det blir satset enda mer på forskning og utvikling.

De enkelte høgskolene i Innlandet er viktige for denne prosessen, og det er best at hver høgskole satser på de fagområder de er sterke.

Rektor Fagskolen Innlandet

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke